A számítógépes boltok böngészése során számos PC tokot találhatunk megfizethető áron. A Zalman az S3 modellel igyekszik leegyszerűsíteni a választást. A készülék jó kompromisszumot kínál az ár és a képességek között.

A Zalman S3 PC ház ATX Mid-Tower formátumban készült, ami azt jelenti, hogy ATX, mATX és Mini-ITX alaplapok fogadására is alkalmas. Az előlapon egy szálcsiszolt fémpanel látható, amelyet két légbeömlő nyílás egészít ki. A ház oldalán egy teljes, akril panel található, amely a legfontosabb alkatrészek megjelenítésére szolgál az RGB LED-es megvilágítással együtt. A felső panelen nemcsak a bekapcsológomb, hanem egy mikrofoncsatlakozó és három USB-port is található (köztük egy 3.0-s szabványú).

Azok a felhasználók, akiknek különösen nagy helyre van szükségük az alkatrészek számára, biztosan értékelni fogják a Zalman S3-at. Belsejében a felhasználók akár 156mm magas CPU-hűtést és akár 350mm hosszú grafikus kártyát is használhatnak. Mi több, egy akár 180mm hosszú tápegységnek is van hely. Ami a tárolást illeti, a Zalman S3 két 2,5 hüvelykes SSD és két 3,5 hüvelykes merevlemez számára tartalmaz bővítőhelyeket. Meg kell még említenünk a hét rendelkezésre álló PCI-helyet is, ha extra kiegészítőkre lenne szükség.

A gyártó a megfelelő szellőzésről sem feledkezett meg. A Zalman S3 hátulján egy 120mm-es ventilátor található, amihez a felhasználók akár hét ventilátort és két opcionális radiátort is hozzáadhatnak. Mi több, a ház tetején és alján porvédő szűrők találhatók, amelyek elősegítik a megfelelő légáramlást a ház belsejében.

A Zalman S3 már elérhető Magyarországon.