A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája a mai napon bejelentette a Razer Basilisket – egy csúcstechnológiás funkciókkal rendelkező, testreszabható egeret, kifejezetten FPS játékokhoz.

A Razer nagy múltra visszatekintő, célirányos egércsaládja ezzel egy új taggal gazdagodik, az FPS játékokra tervezett Razer Basiliskkel. A Razer Basilisk egy valódi 16.000 DPI érzékenységű 5G optikai szenzorral érkezik, amely megegyezik a méltán népszerű Razer DeathAdder Elite és Razer Lancehead Tournament Edition egerekben található érzékelővel, amely már bizonyította kiválóságát az FPS játékosok által megkövetelt pontosság és precízió területén. Még jobb, hogy a Basilisk az iparág legjobb, 50 millió kattintásos élettartamával rendelkező, Razer mechanikus egérkapcsolóit kapta meg. Az egér fokozatmentesen beállítható, választható görgetőkerék ellenállásokat kínál.

A görgetőkerék az alján található tárcsával állítható, az egyes játékosok preferenciáinak megfelelően csökkentve, vagy növelve az ellenállást. Ez különösen azon játékosok számára lehet hasznos, akik az ugrás funkciót az egérgörgőhöz rendelik, és a kívánt ellenállási szintre szeretnék beállítani az ugrás aktiválásának érzékenységét. A Razer Basilisk egy eltávolítható kapcsolóval is rendelkezik, amely további egér-akciókhoz biztosít könnyű hozzáférést. Az alapértelmezett kapcsoló-beállítás lehetővé teszi a játékosok számára, hogy átmenetileg csökkentsék a DPI érzékenységet, és így azonnal válthassanak a közelharchoz szükséges magas DPI, és a pontos lövésekhez szükséges alacsony DPI között. A kapcsoló teljes mértékben programozható, és bármilyen más akcióra is beállítható, például push-to-talk (nyomd-hogy-beszélj) kommunikációra, vagy épp a tárgyak felvételére. A kapcsoló két eltérő méretben (rövid/hosszú) áll rendelkezésre, igazodva a különböző kézméretekhez. A csomag emellett tartalmaz egy hüvelykujj gumiborítást azon játékosokra is gondolva, akik az egeret inkább a kapcsoló nélkül használnák.

A Razer Basilisket a Razer Synapse 3 (Beta) szoftver-konfigurátora hajtja, amely az egér vezérlőközpontjaként működik. A gombok átállítása, a felülethez történő kalibráció, és a Razer Chroma™ fényhatások irányítása mind a Synapse 3 (Beta) szoftveren keresztül lehetséges, amely a személyre szabott beállításokat magán az egéren, illetve a Hybrid On-board és Cloud Storage technológiák révén a felhőben tárolja.