Az edukációs és szórakoztató weboldal a laikusok számára is könnyen értelmezhető cikkeket sorakoztat fel, amik között keresés funkció és címkék segítik a navigálást

Mit tehetünk a zsarolóvírusok ellen? Hol találhatunk a közelben legegyszerűbben ingyen netet? Hogyan biztosíthatjuk, hogy gyermekeink kizárólag olyan tartalmakkal találkozzanak, amelyek megfelelőek a korosztályuknak? Hogyan tudjuk biztonságosabbá tenni az otthoni hálózatot? Ilyen és ehhez hasonló, wifivel kapcsolatos kérdésekre ad választ a UPC legújabb weboldala, a Wifipedia. A wifi-edukációba a népszerű vlogger, Nessaj is beszállt, aki szórakoztató és hasznos tippjeivel a fiatalokat szólítja meg.

Mindannyian tudjuk, hogy az internet és a wifi ma már elengedhetetlen része a mindennapoknak, ennek ellenére sokan csak nagyon keveset tudnak róla: a felhasználók jelentős része kizárólag olyankor foglalkozik a wifivel, ha az nem működik tökéletesen – akkor viszont gyors és könnyen elérhető válaszokra van szükségük. Ezért hozta létre a UPC új, wifi-edukációs weboldalát, a Wifipediát, ahol a folyamatosan bővülő tartalmak között a felhasználók minden fontos információt, érdekességet, tippet és trükköt megtalálnak a wifiről és a hálózatokról.

Az érdekes, technológiai jellegű, szórakoztató, biztonsággal kapcsolatos és hasznos kategóriákba sorolt tartalmak nemcsak abban segítenek, hogy a felhasználók megismerjék a wifiben rejlő lehetőségeket, és orvosolják a felmerülő problémákat, de olyan érdekességeket is bemutatnak, mint az okosotthoni wifis eszközök. „A Wifipediát azzal a céllal hoztuk létre, hogy ügyfeleink magabiztosan tudják használni az internetet, és megismerjék a wifi által nyújtott lehetőségek teljes tárházát. Számos olyan applikáció, szolgáltatás és okoseszköz van például, ami megkönnyíti a mindennapokat, a legtöbb felhasználó mégsem tud róla. A wifi-kisokos emellett tökéletes platform arra, hogy színes, élvezhető módon válaszoljuk meg ügyfeleinknek a leggyakrabban felmerülő, wifivel kapcsolatos kérdéseket” – mondta az oldal indulása kapcsán Sólyom Balázs, a UPC Magyarország online divíziójának vezetője.