Az LG a G7 One és a G7 Fit modellel a G7 okostelefon-széria két újabb izgalmas tagját mutatja be a 2018-as berlini IFA szakkiállításon.

A fejlett LG G7 ThinQ alapjaira épülve mindkét új telefon kivételesen kedvező áron kínál felsőkategóriás tulajdonságokat.

Napjainkban sok fogyasztó érdeklődik a korábbi zászlóshajó okostelefonok iránt, mert gyakran jobb vételnek tekintik azokat a legújabb középkategóriás modelleknél. Ezek a felhasználók egyrészt nem elégednek meg a középszerű megoldásokkal, de a felsőkategóriás telefonok olyan funkcióiért sem akarnak plusz pénzt kiadni, amelyeket egyébként nem használnának. Éppen ezért jelent nekik kihívást megtalálni az elképzeléseikkel leginkább egyező okostelefont.

LG G7 One

A G7 One az LG első olyan okostelefonja, amely ötvözi a vállalat okostelefon-fejlesztések terén elért eredményeit és a Google szakértelmét a legújabb mobil operációs rendszerek innovációjában. Az LG G7 One-t úgy tervezték, hogy az egyik legsokoldalúbb Android One okostelefon legyen a piacon, így a készülékbe a már bizonyított Qualcomm Snapdragon 835 chipkészlet, valamint 4 GB RAM és 64 GB-os belső tárhely került. Az LG G7 ThinQ-hoz hasonlóan a G7 One is üvegborítással érkezik, polírozott fém kerete pedig karcsú és elegáns kinézetet biztosít az IP68 por- és vízállósági szabvány követelményeit teljesítő okostelefonnak. A 6,1 hüvelykes, 3120 x 1440 pixeles QHD+ Super Bright kijelző, a 19.5:9 FullVision képarány és a vékony alsó káva teszik igazán prémium kinézetűvé.

Az LG G7 One Android 8.1 Oreo rendszert kapott, és tartalmazza azokat a legújabb, nélkülözhetetlen alkalmazásokat, amelyek a gördülékeny és gyors okostelefon-használathoz kellenek. A telefon optimalizálja a háttérben futó alkalmazások működését, és az akkumulátoridő maximalizálása érdekében csak a legfontosabb programokat hagyja futni. A felhasználók a telefon oldalán található dedikált mesterségesintelligencia-gomb megnyomásával kényelmesen hozzáférhetnek a Google asszisztens szolgáltatásaihoz. Az LG első Android One telefonja rendszeres biztonsági frissítéseket kap a Google Play Protect programon keresztül.

Az LG G7 One okostelefonon elérhető a Google Lens, a vállalat új, számítógépes képi felismerést és mesterséges intelligenciát alkalmazó keresőprogramja. Ezzel a technológiával a felhasználók a Google asszisztensen vagy a Google Fotók szolgáltatáson keresztül tárgyakról szerezhetnek információt, felismerhetnek szövegeket, weboldalakat látogathatnak meg, névjegykártyákat olvashatnak be a névjegyzékbe, új eseményeket adhatnak hozzá a naptárjukhoz vagy beolvashatnak egy tételt az étterem étlapjáról – mindezt anélkül, hogy bármit be kellene pötyögniük a képernyőn.

Egyre több fogyasztó elsősorban okostelefonon hallgat zenét vagy néz filmet. A 32 bites Hi-Fi Quad DAC technológia biztosította kiváló hangzás révén az LG G7 One minőségi fülhallgatókkal használva kiváló eszköz a lazításhoz. A telefon emellett DTS:X térhangzásra képes, így virtuális 3D hangélményt nyújt minden tartalomhoz, egészen a 7.1 csatornáig.

Azok számára, akik füllhallgató nélkül szeretik hallgatni a zenét, az LG G7 One az egyedülálló Boombox hangszórót kínálja, amely a készülék belső terét rezonáltatva egy átlagos telefonhoz képest kétszeres erősségű basszus- és zenei hangzást képes létrehozni. Szilárd felületre vagy dobozra helyezve a készüléket még erőteljesebb basszushangzást érhetünk el, hiszen ekkor a telefon belseje egyfajta mélynyomóként működik. A mesterséges intelligenciával működő kamera, az AI CAM — mely először az LG V30S-ben debütált — egy későbbi frissítés során kerül majd a telefonba.

LG G7 Fit

Az LG G7 Fit okostelefont úgy tervezték, hogy betöltse a középkategóriás és a zászlóshajó modellek közti űrt — a készülék tulajdonságai és teljesítménye alapján kiemelkedőt nyújt, és az LG G7 ThinQ-ban bemutatott funkciók és fejlesztések is belekerültek. A telefon Qualcomm Snapdragon 821 chipkészlettel, 4 GB RAM memóriával és 32 vagy 64 GB-os belső tárhellyel rendelkezik, az LG lenyűgöző, 6,1 hüvelykes, 3120 x 1440 pixeles QHD+ Super Bright LCD kijelzője pedig  a piacon egyedülálló módon 1000 nit fényerőre képes.

Az LG G7 ThinQ-hoz hasonlóan a G7 Fit is prémium és intelligens funkciókkal érkezik, így megtalálható benne az AI CAM, a 32 bites Hi-Fi Quad DAC hangtechnológia, a Boombox hangszóró, valamint a DTS:X 3D térhangzás. Az AI CAM nyolcféle fotózási módot — személy, étel, háziállat, táj, város, virág, napfelkelte és naplemente — kínál a felhasználóknak a tökéletes kép elkészítéséhez, a további személyre szabásban pedig három különböző fotóhatás lehet segítségükre.