Az Acer pár napja bemutatta legújabb Nitro 7 és Nitro 5 gaming laptop sorozatát a cég éves nemzetközi sajtókonferenciáján New Yorkban. Az új Nitro 7 laptop casual gamereknek nyújt lehetőséget, hogy a gaming teljesítményt új szintre emeljék, online játékostársaikkal karöltve. Mindezek mellett az Acer továbbfejlesztette Nitro 5 sorozatú laptopját is, méghozzá az új NVIDIA GeForce GTX grafikával, valamint új kijelzővel, amely 144Hz képfrissítést tud, alacsony, 3ms válaszidő mellett.

“Az új Nitro 7 és Nitro 5 gaming notebookok magas teljesítményt nyújtanak, beszerzésükért mégsem kell bankot robbantani” – nyilatkozta Jerry Hou, az Acer konzumer notebook üzletágának vezetője. Így folytatta: “A casual gamerek mostantól még több opciót érhetnek el, kecses dizájnba csomagolva, így magasabb szintekre emelhető a játékélmény.”

Acer Nitro 7: egy ütős, új fémburkolat

Az Acer új Nitro 7-ese casual gamereknek lett tervezve, olyanoknak, akik mind teljesítmény, mind pedig dizájn terén a legjobbat keresik. Az eszköz egy teljesen új, kecses, vékony fémburkolatot kapott, mely mindösszesen 19.9 mm vastag. Mindehhez 15.6 colos nagyfelbontású kijelzőt társított a gyártó, mely élethű színképzést produkál, és 144 Hz-es frissítési rátával dolgozik, 3 ms válaszidő mellett. 9. Generációs Intel Core processzor, és NVIDIA GPU teszi teljessé az összképet, így a Nitro 7 egy belevaló igazi gamingre tervezett laptop. Nem szűkölködik tárhely hiányában sem az eszköz, ugyanis akár M.2 3×4 PCIe SSD-ket (NVMe technológia) RAID 02-ben használhatunk, ráadásként akár 32GB DDR4 RAM Is elérhető. Választható továbbá a konfighoz akár 2TB HDD tároló is.

Acer Nitro 5: győzelemre és uralomra tervezve

A ráncfelvarrt Nitro 5 laptop lehetővé teszi a felhasználók részére, hogy kedvenc játékaikat kivételes felbontásban, full HD IPS kijelzőn át élvezhessék, 17.3 colos vékonykávás kivitelben, de van lehetőség 15.6 col képátlós verzió beszerzésére (80 százalékos gépház-kijelző arány).

A Nitro 5 a 9. Generációs Intel Core processzort kombinálja a legújabb NVIDIA GPU-kkal, két M.2 Gen 3 x4 PCIe SSD-vel (MVMe) RAID 0-ban, valamint akár 32GB DDR4 RAM is konfigurálható a tökélyre csiszolt játékélmény érdekében – mindezt kimondottan olcsó árképzés mellett. A gameplayek streamelése sem okoz majd gondot, hiszen gigabites Wi-Fi támogatással, 2×2 MU-MIMO technológiával rendelkezik a termék. A felhasználók szinte minden perifériát csarlakoztathatnak, számos port áll rendelkezésre (HDMI 2.0, USB Type-C 3.2 Gen 1, és sok más).

Remek hűtéssel

Mind a Nitro 7, mind pedig a Nitro 5 dupla ventilátorral lettek felszerelve, plusz az Acer CoolBoost technológia révén dupla levegőáramoltatás-elvezető került beépítésre. Így a Nitro 7 a hosszabb játékintervallumok esetében is hűvös tud maradni. A CoolBoost 10 százalékkal növeli a CPU, valamint 9 százalékkal növeli a GPU hűtését az automatikus móddal összehasonlítva.

Optimalizált játék a Killer Ethernet és az Acer Network Optimizer segítségével

A Nitro 7 és a Nitro 5 is megkapta a Killer Ethernet E2500-at, így az teljesen optimalizálva lett a játékélményhez. A gamereknek nem kell többé aggódniuk amiatt, hogy a kép lefagy az alacsony latency miatt, hiszen az 25 százalékkal növelve lett, ha szóló alkalmazás fut a gépen. A hálókártya automatikusan érzékeli magát a játékot, videót és chat streameket, s mindig a legmegfelelőbb sávszélességet állítja be. Ha az automatikus módot választjuk, az Acer’s Network Optimizer automatikusan kategorizál, és drámaian csökkenti a kapcsolódási problémákat. A felhasználók manuálisan is tudják állítani a programok prioritását, változtatva a sávszélességet.

Prémium Nitro hangzás

Az új Nitro 7 és megújult Nitro 5 újabb szintre emelt hangminőséget kaptak, ehhez segítségül a Waves MaxxAudio technológiát hívták a tervezők. Számos optimalizációs opció áll rendelkezésre, mint a MaxxBass, amely a mély tónusokat emeli ki értelemszerűen, vagy a MaxxDialog, amely segít elkülöníteni a beszédet egy dialogusban a háttérzajoktól. A MaxxVolume a maximális hangerőre koncentrál, torzítás nélkül, így játék közben ténylegesen csak a lényegre koncentrálhatunk.