ANETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR ), az okosotthonokat működtető mesh WiFi rendszerek vezető szolgáltatója bejelentette az Orbi™ WiFi 6 Mesh Rendszer globális megjelenését. Egy innovatív megoldás, amely a legújabb vezeték nélküli hálózati szabvánnyal rendelkezik.

Ezt a következő generációs Orbi Mesh WiFi rendszert a jelent- és a jövőt működtető összekapcsolt világhoz tervezték. A háztartások számára már sok olyan állandó csatlakozással rendelkező okosotthon készülék érhető el, amelyek képesek kihasználni a nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokat is, mint például a 4K és 8K tartalmak streamelését egyszerre több képernyőre. Az Orbi WiFi 6 mesh rendszer elég kapacitással rendelkezik, hogy elegendő adatforgalmat biztosítson az otthonunkban meglévő-, és folyamatosan bővülő csatlakoztatott eszközök számára. Hasonlóan ahhoz az élményhez, amikor a négysávos autópályáról hirtelen tizenhat sávos pályára tévedünk, a WiFi 6 több hullámsávot biztosít, ezzel nagyobb kapacitást tesz elérhetővé a megnövekedett adatforgalmat számára, lehetővé téve a nagysebességű WiFi eszközök számára azt, hogy megkerüljék a lassabb készülékek sávjait.

„A NETGEAR örül annak, hogy elsőként dobhatja piacra azt a következő generációs mesh rendszert, amely képes több-gigabites internet sebességet biztosítani a ház minden szegletébe, ezzel megoldva a nagyobb sebesség-, lefedettség- és kapacitás iránti fokozott igényt” – nyilatkozta David Henry, a NETGEAR otthoni csatlakoztatott termékek alelnöke. „Multi-gigabites autópályákat építünk az internet számára. A NETGEAR 2016-ban mutatta be az egész otthont lefedő Orbi WiFi Mesh rendszert, amely először hozta el a világ számára a szabadalmazott tri-band mesh WiFi technológiát. Most egy olyan korszakban élünk, ahol több eszköz vetekszik az elérhető sávszélességért, mint valaha, ezzel az otthoni WiFi hálózatot az összeroppanás felé terelve. Csak az Orbi WiFi 6 képes megoldani ezt a problémát, amely a WiFi 5 (802.11ac) hálózati kapacitásának a négyszeresével rendelkezik.”  

Ez a NETGEAR mesh WiFi termékcsaládjához tartozó izgalmas, új készülék újradefiniálja a teljesítmény és kapacitás új mércéjét, ezzel megfelelve az egyre több sávszélességet igénylő felhasználók számára. A NETGEAR már most az iparág legnagyobb WiFi 6 router kínálatával rendelkezik és örömükre szolgál, hogy az iparág legjobb teljesítményt nyújtó WiFi 6 mesh megoldásával is rendelkezik. A piacon megjelenő okoseszközök száma folyamatosan növekszik, de ezek éppen csak annyira gyorsak, mint amilyen gyorsan tudnak az adatforrásból információt lekérni. Az Orbi WiFi 6 megfelel a mindig-csatlakozó gigabites otthonok követelményeinek.

A nagyobb sávszélesség iránt megnövekedett kereslet hatására a NETGEAR felismerte az internetszolgáltatók adatkapcsolatának növekedését, akik mindenhová kiterjesztik a gigabites kapcsolatot. Az Orbi WiFi 6 skálázza magát, hogy biztosítani tudja a gigabites és multi-gigabites internetszolgáltatást a 2,5 Gbps WAN csatlakozáson, vagy az összepárosított csatlakozókon keresztül.

Az Orbi ™ WiFi 6 a NETGEAR szabadalmaztatott tri-band mesh technológiáját használ, hogy a legjobb okosotthon élményt biztosítsa zavartalan roaming mellett. A 4×4-es rádióvezérlők egyaránt rendelkeznek 2,4 GHz-es és 5 GHz-es belső antennákkal. Az Orbi WiFi 6-ot arra tervezték, hogy bármelyik otthon csatlakoztatott eszközei számára elegendő legyen. A legújabb generációs WiFi technológia gyorsabb, mint valaha és támogatni fogja az elkövetkezendő évek csatlakoztatott eszközeit négyszer akkora kapacitással, mint amire egy Wi-Fi-5 (802.11ac) rendszer képes. 

A javított hálózatsebesség és a megnövelt kapacitás mellett a WiFi 6 hatékonyabb akkumulátorhasználatot eredményez a mobil készülékeid számára is.

Elérhetőség:

Az Orbi WiFi 6 háromsávos Mesh Rendszer (RBK852) az elkövetkező hónapban válik elérhetővé $699,99 javasolt kiskereskedelmi áron, amely tartalmazza a routert és a szatellitrendszert.