A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ:NTGR), a kis- és középvállalatok vezető hálózati termékek szállítója bejelentette csatlakozását az Open Security and Safety Szövetséghez (OSSA), hogy a vezető kamera és videó kezelő gyártókkal együttesen tervezzenek innovatív megoldásokat a térfigyelő- és biztonsági termékek számára.

Az elkövetkezendő 10 évben a térfigyelő rendszerek iparágában robbanásszerű növekedés várható az IoT eszközök biztonsága- és az általuk rögzített adatok kifinomultabb felhasználása terén. Ezt az erőteljes növekedést egy erős, – az intraneten és az interneten átívelő – végponttól-végpontig tartó intelligens biztonsági architektúrával szükséges fenntartani. A NETGEAR, a KKV hálózati megoldások vezetője már több millió terméket értékesített, amelyek több tízmillió eszközt kötnek össze NETGEAR hálózati infrastruktúrán keresztül. Az átfogó és fejlett hálózati szolgáltatások kínálatával, széleskörű termékválasztékkal és egy bevált felhő infrastruktúrával rendelkező NETGEAR már nagy hírnévre tett szert az elérhető áron kínált biztonságos, megbízható, tartós és könnyen használható megoldások piacán. A térfigyelő rendszerek folyamatos felhő-alapú kapcsolatot igényelnek működésükhöz, valamint a különböző mesterséges intelligenciák és a gépi tanulás használatához, így a kapcsolatok védelméhez egyre fontosabbá válik egy kellőképpen erős és biztonságos hálózat használata.

Ahogy egyre nagyobb teret nyernek az anonim és a kormányok által támogatott kiber-támadások, a videó adatok biztonsága kiemelten fontossá vált a gyártók-, szolgáltatók és ügyfeleik számára. A NETGEAR egyedülálló képesítéssel rendelkezik ahhoz, hogy kezelje az aggodalomra okot adó problémát az Insight hálózatkezelő megoldásával. A NETGEAR Insight távvezérelhető felügyeleti rendszer biztonságos felhőkezelési szolgáltatásokat biztosít a több millió hálózatra csatlakozott eszköz számára. Az Insight Cloud portáltól a telefonokon is elérhető Insight applikációig, a biztonsági megoldások szolgáltatói távolról kezelhetik a térfigyelőkamerák hálózati kapcsolatait, így könnyedén azonosíthatják az esetleges kieséseket és a rosszindulatú tevékenységeket is.

„A NETGEAR-nél hiszünk abban, hogy az elkövetkezendő 10 évben hatalmas növekedés várható az IP alapú vezetékes és vezeték nélküli IoT térfigyelő rendszerek térhódításában. A térfigyelő hálózatok alapját pedig egy végponttól-végpontig tartó biztonságos architektúra fogja jelenteni.” – nyilatkozta Richard Jonker, a NETGEAR kisvállalati-csoport termékvonalának alelnöke. „Már várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a hozzánk hasonló gondolkodású cégekkel egy olyan felület megalkotásán, amely képes lesz a térfigyelő rendszerek iparágát kiszolgálni a következő évek során.”

Miért az OSSA?

A szövetség egy olyan együttműködési kezdeményezés, amely összehozza a hasonló gondolkodású vállalatokat új szabványok és specifikációk kidolgozásához az operációs rendszerek, az IoT infrastruktúrák, az egységes adatbiztonság és adatvédelem, valamint a biztonsági megoldások teljesítményének növelése számára.

A szövetség ma számos vezető vállalatot képvisel a biztonsági-, automata megoldások és kapcsolódó iparágak szférájában.

Az OSSA kezdeményezés segíteni fogja a megfigyelési piacot és gyártóit, hogy olyan szempontokra összpontosíthassanak, amelyek hozzáadott értéket biztosítanak a felhasználók számára és új alkalmazási lehetőségek teremtésében, amelyek már túlmutatnak az egyszerű biztonságon.