A QNAP® Systems, Inc. bemutatta a kétlemezes TS-251D NAS-t. Az Intel J4005 kétmagos processzorral rendelkező TS-251D használható a QNAP intelligens AI fotókezelő alkalmazásával, a QuMagie-vel, amely integrálja az AI képfelismerést, hogy a hasonló képeket csoportosítsa az „Emberek”, „Tárgyak” és a „Helyek” albumokba. A TS-251D 4K média átkódolási és streaming képességei kiváló multimédiás élményt nyújtanak a felhasználók számára. A TS-251D PCIe nyílást is kínál az alapfunkcióik bővítéséhez.

A NAS Intel® Celeron® J4005 kétmagos 2.0 GHz-es processzorral (2,7 Ghz-ig gyorsul), DDR4 RAM-mal (legfeljebb 8GB) és egy Gigabites LAN porttal rendelkezik, valamint támogatja a SATA 6Gbps-os meghajtókat. A TS-251D megbízható olvasási/írási sebességet és Intel® AES-NI 256 hardveres gyorsítású titkosítást biztosít, hogy megvédje a NAS-on tárolt érzékeny és bizalmas adatokat. A TS-251D támogatja a pillanatképeket is, lehetővé téve a felhasználók számára az adatok gyors visszaállítását véletlen törlés/módosítás vagy zsarolóvírus támadás esetén.

„A TS-251D többféle lehetőséget kínál a felhasználók számára a NAS kapacitásának bővítésére, és integrálja az otthoni felhasználók AI képfelismerését a nagy fotógyűjtemények tárolására.” – nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP projektmenedzsere. „Ezenkívül a TS-251D 4K átkódolással és 4K-kompatibilis HDMI kimenettel rendelkezik, hogy a felhasználók átfogó otthoni multimédiás élményben részesülhessenek.” – tette hozzá Hsu.

A felhasználók könnyen bővíthetik a TS-251D funkcióit a PCIe nyílás segítségével. A QNAP QXG – 10GbE/5GbE hálózati bővítőkártya használható a már meglévő CAT 5e kábelekkel a NAS kapcsolatának nagy sebességű hálózati környezetre való frissítéséhez. Egy QM2 kártya telepítésével lehetőség nyílik az M.2 SSD gyorsítótárazás és 10GbE kapcsolat hozzáadásához, egy kompatibilis vezeték nélküli adapterrel—QNAP QWA-AC2600: vezeték nélküli tároló és streaming környezet létrehozásához, valamint egy USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) kártya hozzáadásához az USB portok növelése érdekében.

A TS-251D alkalmazásközpont produktív eszközök széles választékát kínálja, beleértve a következőket: QmailAgent – több e-mail fiók központi kezelése, Notes Station 3 – hatékony kollaborációs jegyzetkészítés, Qfiling – automatizált munkafolyamatok a hatékonyság növelése érdekében, és Qsirch – gyors fájlkeresés. A különféle streaming alkalmazások, köztük a Cinema28 és a Qmedia, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy zökkenőmentes multimédiás élményben részesüljenek a különféle streaming protokollok használatával. A Multimedia Console az összes QTS multimédia alkalmazást egyetlen applikációba egyesíti, ezzel is fokozva az egyszerű használatot. A felhasználók a QNAP RM-IR004 (külön megvásárolható) távvezérlőjét is használhatják a QButton alkalmazással, mellyel könnyedén testre szabhatják a gombok funkcióit az egyszerű navigációhoz.

Az új modellek főbb jellemzői:

  • TS-251D-2G: Intel® Celeron® J4005 kétmagos 2,0 GHz-es processzor (2,7 Ghz-ig gyorsul) 2GB RAM-mal (1 x 2GB)
  • TS-251D-4G: Intel® Celeron® J4005 kétmagos 2,0 GHz-es processzor (2,7 Ghz-ig gyorsul) 4GB RAM-mal (1 x 4GB)

Torony modell; kétcsatornás DDR4 SODIMM RAM-bővítőhelyek (8 GB-ra bővíthető); cserélhető 2,5/3,5 hüvelykes SATA 6 Gbps HDD/SSD; 1 x PCIe Gen 2.0 x4 nyílás; 1 x gigabites LAN port; 1 x HDMI 2.0 akár 4K UHD felbontásig; 2 x USB 3.0 port, 3 x USB 2.0 port; 1 x USB másolás gomb; IR érzékelő