A MegaMax TXII tervezésekor négy fő pillért állítottunk fel. Az új termék legyen hatékony, strapabíró, funkcionális és bárki számára elérhető. A család összes tagja 80 Plus hitelesítéssel rendelkezik, tehát hatékonyságuk meghaladja a 80 százalékot, ami jelen esetben 85-86% körüli hatékonyságot jelent az átlagos felhasználás mellett. A minőségi felépítés mellé számos védelmi megoldás és remek ár társul.

A MegaMax TXII tápegységsorozat minőségi kondenzátorokat használtunk, melyek akár 105 fokos hőmérséklet esetében is üzemképesek maradnak, illetve EMI szűrőt is kaptak. A megfelelő hűtésért alumínium radiátorokat telepítettünk a legfontosabb komponensekre, a levegőt pedig egy 120 milliméteres, halk HDB csapágyazású ventilátor mozgatja.

A tápegységek lapos kábelekkel rendelkeznek, így a lehető legminimálisabban torzítják a légáramlást a ház belsejében. Az új széria 400, 500, 600 és 700 Wattos modelleket foglal magában. A két kisebb modellnek két PCI-E 6+2 tűs, hat SATA és három IDE csatlakozója van. A két erősebb modell esetében további két PCI-E és egy IDE csatlakozó áll még a felhasználók rendelkezésére. Mindegyik modell kompatibilis az ATX v2.31-es szabvánnyal.

A Zalman MegaMax TXII család első tagjai már elérhetőek itthon, méghozzá 15 000 Ft alatti kezdőáron.