A PATRIOT™ a nagy teljesítményű memóriák, SSD meghajtók és a flash tároló megoldások vezető gyártója bemutatta a P300 Gen3 x4 NVMe m.2 SSD-t, amely 128GB és 1TB közötti kapacitással érkezik. A P300-at úgy tervezték, hogy minden tekintetben megfelelő teljesítményt és költséghatékonyságot biztosítson az asztali számítógép és a laptop felhasználók számára egyaránt. A megszokott PCIe Gen3 x4 NVMe vezérlővel és a legjobb komponensekkel rendelkező P300 gyors adatátviteli sebességet és nagy megbízhatóságot garantál a felhasználók számára. A P300 mérföldkövet jelent a következő generációs, megszokott PCIe Gen3 x4 NVMe SSD-k között, ugyanis 25%-kal nagyobb átviteli sebességet és jobb IOPs értékeket kínál a hagyományos PCIe3 x2 megoldásokhoz képest, az alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően pedig remekül kíméli a laptopok akkumulátorát.

Mivel egyre több felhasználó vált át a SATA III-ról a PCIe NVMe SSD meghajtókra, ezért széles termékkínálatra van szükség ahhoz, hogy a felhasználók olyan termékeket válasszanak, amelyek a leginkább megfelelnek az igényeiknek és a teljesítménnyel kapcsolatos elvárásaiknak. A P300 megbízható megoldást kínál a költséghatékony megoldást igénylő felhasználók számára, miközben kiemelkedő sebességet kínál. A P300 egyoldalas M.2 foglalatra épül a helymegtakarítás és a legvékonyabb laptopokkal és kisméretű asztali számítógépekkel való kompatibilitás biztosítása érdekében. A DRAM-mentes vezérlő a 3D NAND flash memóriával párosítva csökkenti a PC építési költségeket anélkül, hogy negatív hatással lenne SSD teljesítményére és a minőségére.

Bár úgy tűnik, hogy a teljes PC-ipar a csúcskategóriás GAMING termékekre koncentrál, könnyű figyelmen kívül hagyni az általános fogyasztók alapvető szükségleteit, a PATRIOT pedig szembenéz ezzel a kihívással. A P300 egy tökéletes példa erre, amely lehetővé teszi a költséghatékony megoldást kereső PC-építők számára, hogy minőségi SSD-vel rendelkezzenek teljesítmény és minőség tekintetében kompromisszumok nélkül.„- nyilatkozta Roger Shinmoto, a PATRIOT alelnöke. 

A stabilitás és a megbízhatóság jelenti a kulcselemet a kiemelkedő tárolási megoldások létrehozásánál. A P300 korszerű firmware vezérlője teljeskörű adatvédelmet és LDPC (alacsony sűrűségű paritásellenőrzés) ECC algoritmust biztosít az adatok integritásának megőrzéséhez és az adatok sérülésének elkerülése érdekében, így teszi lehetővé a csúcsteljesítmény fenntartását és csökkenti az energiafogyasztást.

Támogatja az APST, ASPM és L1.2 energiatakarékos üzemmódot, amelyek maximalizálhatják a laptopok akkumulátorának üzemidejét, valamint biztonságos törlési parancsot kínálnak a felhasználói adatok teljes törléséhez és a gyári beállítások visszaállításához. A P300 támogatja az Advanced Wear Leveling funkciót, amely meghosszabbítja a NAND Flash élettartamát az egyes cellák írási és törlési ciklusainak optimalizálásával. A meghajtót úgy tervezték, hogy a gyorsabb adatátviteli sebességgel erősítse a rendszer általános teljesítményét. A 3 éves garanciával a PATRIOT P300 a piacon az egyik legmegbízhatóbb ár/érték arányú SSD-je.