Az ADATA Technology, a nagy teljesítményű DRAM modulok, NAND Flash termékek és mobil kiegészítők vezető gyártója elindította a „Build to Create” kampányát olyan termékek bemutatásával, amelyek kifejezetten a tartalomgyártók számára készültek.  A termékek közé tartoznak a belső- és külső SSD meghajtók, a külső merevlemezek, a DRAM-modul és a memóriakártyák is.

„A kampány révén reméljük, hogy elérhetjük a tartalomkészítőket és megmutathatjuk nekik, hogy az ADATA termékek nemcsak a túlhajtóknak, a PC rajongóknak és a játékosoknak szólnak.” – nyilatkozta Jennie Liu, az ADATA márkafelelős marketingvezetője. „Legyen szó akár animátorokról, fotósokról vagy vloggerekről, az ADATA termékek megbízhatósága és teljesítménye lehetővé teszi a kiváló tartalmak előállítását és megosztását egyaránt.”

Az új technológiák és platformok megjelenésével az „alkotók” napjaink világának egyfajta támaszpontjává váltak. A múltban a tartalomkészítés csak a kreatív iparágakra, például a reklám-, a média- és a formatervező iparág szakembereire korlátozódott. Ma azonban a tartalomkészítés már nem kizárólag a szakemberek területe, hanem hozzáférhetővé vált a tömegek számára egyaránt vloggerek, YouTuberek, streamerek és internetes hírességek formájában. Az amatőr alkotók számának növekedésével egyfajta új „alkotói piac” jött létre, ahol magas a kereslet a nagy teljesítményű és megbízható termékek iránt.

A különféle alkotók és médiumok igényeinek kielégítése érdekében az ADATA „Build to Create” kampánya a következő termékeket tartalmazza:

ADATA Premier DDR4 3200

Az ADATA Premier DDR4 3200 U-DIMM és az SO-DIMM memória a legújabb megoldás, amely támogatja az új generációs Intel és AMD platformokat a gyorsabb adatátvitel és a fokozott energiahatékonyság érdekében. A 288/260-érintkezős kialakításnak köszönhetően a működési feszültséget a DDR3-on használt 1,5 V-ról 1,2 V-ra csökkentették, ami nemcsak 20%-kal több energiát takarít meg, hanem növeli a sávszélességet is 25,6GB/s-ra.

ADATA FALCON M.2 2280 PCIe Gen3x4 SSD

A legújabb PCIe Gen 3×4 interfész, az NVMe 1.3 és az SLC gyorsítótár felhasználásával az ADATA FALCON kivételes olvasási és írási teljesítményt nyújt, akár 3100- és 1500 MB/s-ig, így ideális megoldást jelentenek 3D rendereléshez, szerkesztéshez és animáció készítéshez. Ezenkívül támogatja az alacsony sűrűségű paritásellenőrzés (LDPC) hibajavító kód technológiát és az AES 256 bites titkosítást is.

ADATA SE800 külső SSD  

Az SE800 külső SSD-t a kompakt és könnyű formatervezésével kifejezetten a mobilitáshoz készítették. A szálcsiszolt külső borítás ráadásul esztétikus megjelenést kölcsönöz az eszköz számára. A teljesítménye és tartóssága pedig ezeken is túltesz, nevezetesen a víz-, por- és ütésálló kialakítása, valamint az akár 1000 MB/s sebességű olvasási és írási sebessége minden alkotó számára előnyös lehet.

ADATA SE760 külső SSD

Az SE760 külső SSD egyesíti az eleganciát és a nagy teljesítményt. Az SSD egy tiszta, korszerű kialakítást képvisel, amelyet a szálcsiszolt felületű fémborítás tesz teljessé. Az USB 3.2 Gen 2 interfész használatával az SE760 olvasási sebessége elérheti az akár 1000 Mb/s-ot is.

ADATA HM800 külső HDD

Az ADATA HM800 külső merevlemez kiváló választást jelent az alkotók számára. A felhasználók a nagy tárolókapacitásnak köszönhetően akár 4,6 és 8 TB adatot is tárolhatnak, az egyetlen érintéses biztonsági mentés funkcióval pedig könnyedén készíthetnek biztonsági másolatot adataikról. Mi több, az AES 256 bites titkosítása megvédi az adatokat az illetéktelen behatolással és az adatszivárgással szemben.

ADATA Premier ONE SDXC UHS-II memóriakártyák

A Premier ONE SDXC UHS-II memóriakártyák megfelelnek a legújabb szabványoknak, ráadásul rendkívül gyors olvasást biztosítanak az akár 290 MB/s sebességgel, ami háromszor gyorsabb a hagyományos UHS-I SD kártyákhoz képest. A Premier ONE SDXC UHS-II memóriakártyák ezenfelül támogatják a legmagasabb szintű V90 videó lejátszást is.

ADATA Premier ONE microSDXC UHS-II memóriakártyák

A Premier ONE microSDXC UHS-II memóriakártyák megfelelnek a legújabb UHS-II szabványoknak, rendkívül gyors olvasási sebességet biztosítanak akár 275 MB/s-ig, ami majdnem háromszor gyorsabb a hagyományos UHS-I-hez képest. A Premier ONE SDXC UHS-II memóriakártyák ezenfelül támogatják a legmagasabb szintű V90 felvételek készítését, így zavartalanul készíthetnek Ultra HD 8K, 4K és 3D/VR videókat a felhasználók az okostelefonok, táblagépek, akciókamerák és drónok segítségével.

ADATA Premier Pro SDXC UHS-I U3 memóriakártyák

Az Premier Pro sorozatú SDXC UHS-I U3 memóriakártyák fokozott teljesítményt nyújtanak az akár 100- és 80 MB/s olvasási és írási sebességgel, ezzel lehetővé téve a nagyfelbontású képek és videók rögzítését, valamint a sorozatfelvételek készítését is. V30 (Video Speed Class) minősítéssel rendelkeznek és támogatják az Ultra HD 4K anyagok rögzítését is.

ADATA Premier Pro microSDXC/SDHC UHS-I memóriakártyák

A Premier Pro microSDXC/SDHC UHS-I memóriakártyákat műszerfalra helyezett kamerákhoz és a mozgásérzékelő kamerákhoz tervezték, köszönhetően az ideális ismételt írási/felülírási feladatvégrehajtó képességüknek. Megfelelnek az A2 szabványnak, így gyorsabb és folyamatosabb alkalmazásműködést garantálnak. V30 (Video Speed Class) minősítéssel rendelkeznek és minimum 30Mb/s-os sebességgel képesek a felvételek rögzítésére.​​​​​​​

Alkoss az ADATA-val Instagram verseny keretein belül

Az új kampánnyal egy időben az ADATA egy Instagram versenyt is rendez, Alkoss az ADATA-val néven, ahol az alkotók megmutathatják kreativitásukat és művészi képességeiket. A versenyre május 14-től egészen 2020. június 30-ig tart. A versenyhez való csatlakozáshoz a résztvevőknek egy-egy saját készítésű alkotást kell megosztaniuk az Instagramon, beleértve – de nem korlátozódva – a fényképekre, festményekere, rajzokra, zenékre és videókra. A posztolás során a #CreatewithADATA hanhtag-et kell használni. A legkiemelkedőbb alkotások készítői egy ADATA Falcon 1TB PCIe M.2 2280 SSD meghajtót vagy egy SE800 1TB külső SSD-t nyerhetnek. (https://www.instagram.com/adata_global/)