Az UNESCO új hálózati infrastrukturális rendszert hozott létre az irodái összekapcsolásához a vezető NAS gyártó, a Synology segítségével. „A Synology megbízható és hatékony megoldásainak köszönhetően az UNESCO egyedülálló infrastruktúrával rendelkezik, amely világszerte 70 országban működik.

A virtuális tárológépek hatékonyan működnek az iSCSI LUN-okon, ráadásul egyszerűen lehet biztonsági mentést is készíteni róluk. Az Active Backup for Business – egy ingyenes megoldás, ami lehetővé teszi számunkra, hogy az összes biztonsági mentési feladatot egyetlen központosított felületről kezeljék. A gyors és megbízható helyreállítás továbbá biztosítja a szervezet működésének folyamatosságát is.” – nyilatkozta az UNESCO műszaki igazgatója.

Az UNESCO az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete. Az Európában, Afrikában, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és Ázsiában összesen 70 területi irodával rendelkező UNESCO-nak egységesítenie kellett az informatikai megoldásait a Párizsban található központjuk és a többi területi kirendeltségei között. A szervezet megbízható, biztonságos és könnyen telepíthető megoldást keresett, amely tökéletesen működik a már meglévő infrastruktúrájával.

Mivel az irodák némelyikének műszaki vagy pénzügyi korlátai miatt alacsony sávszélességű internetkapcsolata van, sok időbe telt a központi fájlok elérése. Ezért az UNESCO úgy döntött, hogy egy új rendszert fog használni a virtuális gépek tárolására az irodáikban a helyi adattárolás érdekében.

Ezenkívül szükségük volt a központi PC-k/szerverek számára egy biztonsági mentési megoldásra is. A kihívások és a követelmények egy alternatíva keresésére ösztönözte őket: költséghatékony és megbízható megoldásra volt szükségük, amely megfelel a virtualizációs és a biztonsági mentési igényeiknek.

A több különböző igénynek megfelelő megoldást keresve, az UNESCO a Synology-t választotta egy új rendszer felépítéséhez. A Synology azért volt kiemelkedő, mert a RackStation szerverei sokkal költséghatékonyabbak, mint a versenytársaik megoldásai. Ezenkívül a Synology beépített operációs rendszere, a DiskStation Manager (DSM) megbízható és biztonságos megoldást kínál az UNESCO számára az adatok kezelésére szerte a világon.

Az UNESCO 70 irodájának mindegyike egy olyan rendszert használ, amely két Hyper-V klaszterként konfigurált Windows szerverből, egy Rs3617x-ből – amely hat virtuális gép LUN tárolójaként szolgál – és egy négylemezes NAS-ból áll (például DS412+, DS415+ vagy DS418) – amely a LUN-ok folyamatos biztonsági mentéséért felel.

A nagy teljesítmény érdekében az UNESCO központja egy Synology FS3017 készüléket használ az iSCSI tárolóhely és egy hiperkonvergált infrastruktúra kiépítéséhez.

Továbbá az UNESCO egy DS918+ NAS-t is használ 50 számítógép és szerver biztonsági mentéséhez. Az ingyenes, központosított biztonsági mentési megoldás – a Synology Active Backup for Business – segítségével jobban fogják tudni kezelni az összes mentési folyamatukat egyetlen egyszerű parancssor segítségével.