Az egészségügyi intézmények a betegek életének és egészségének megőrzésének fő helyszínei. Orvosi berendezések esetében a stabil és tartós tápegységek alapvető fontosságúak. Az orvosi eszközökbe helyezett újratölthető elemekkel kiegészített tápegységek lehetővé teszik az orvosi eszközök mozgás közbeni használatát, a hálózati áramellátástól függetlenül. Ugyanakkor ez leküzdheti a pillanatnyi hálózati áramkimaradás vagy a feszültség instabilitása miatti interferenciát, ezáltal biztosítva az éppen használt számítógép stabil működését. Az adatvesztéssel kapcsolatos aggályok nélkül az orvosi berendezések mobilitása és kényelme nagymértékben javítható.

Az FSP Group 500 W-os FSP550-70MUA ATX orvosi tápegysége beépített újratölthető akkumulátorokkal rendelkezik. A tápegység PS2 kialakítással és 500 W-os maximális teljesítménnyel rendelkezik, emellett az 50 W-os töltőteljesítményt is támogatja a 24 V-os ólom-savas akkumulátorok feltöltéséhez. A tápegység képes érzékelni az áramellátási hibákat. Az USB2.0 kompatibilis interfész lehetővé teszi a gazdagép számára, hogy ellenőrizze az áramellátás- és az akkumulátor állapotát. AC hálózati áramforráshoz történő csatlakoztatással fenntartja az automatikus töltési állapotát és biztosítja a viszonylag nagy erejű akkumulátor teljesítményt.

A széleskörű orvosi ellátás mellett a FSP550-70MUA tápegységeket a olyan személyi- és ipari számítógépekhez tervezték, amelyek újratölthető tápegységeket igényelnek. A termék megfelel az IEC 60601-1 orvosi készülékek tervezési követelményeknek, valamint az EN 55011, az EN 55022 EMI és az IEC 60601-1-2 EMC orvostechnikai eszközökre vonatkozó szabványoknak is. Az FSP orvosi tápegységei sokféle specifikációval rendelkeznek a széleskörű felhasználás érdekében.