A QNAP® Systems Inc. bemutatta az új GM-1000 NAS sorozatot – egy rendkívül rugalmas bővítőházba szerelt rendszer két cserélhető Intel® Xeon® E processzorral felszerelt NAS egységgel. A ZFS-alapú QuTS hero operációs rendszerrel a GM-1000 az adatok integritásának megőrzésére összpontosít, továbbá hatékony blokk-alapú beágyazott adatdeduplikációt és tömörítést biztosít. Szinte korlátlan pillanatkép létrehozást, valós idejű SnapSync-et és még sok más üzletközpontú szolgáltatást is kínál, hogy megbízható szolgáltatás-szintű teljesítményt kínáljon a Big Data adattároláshoz.

„A GM-1000 egy egyedülálló dupla-NAS architektúrával rendelkezik, amely egyszerre költséghatékony és helytakarékos, így ideális a szolgáltatások terhelésének megosztására a két NAS egység között, valamint a keresztmentéshez is.” – nyilatkozta David Tsao, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A ZFS tárhelye és a teljesítménye ideálissá teszi a nagy fájlok tárolásához, a virtualizációhoz, valamint a videós utómunkákhoz, miközben megbízható és költséghatékony megoldást kínál.”

A GM-1000 két független TNS-h1083X NAS egységből áll, amelyek Intel® Xeon® E többmagos processzorokat használnak és akár 128 GB szerver-szintű DDR4 ECC memóriával rendelkeznek. Mindkét NAS több 10GbE/2,5GbE portokkal, valamint beépített M.2 és U.2 SSD foglalatokkal rendelkezik a gyorsítótár engedélyezéséhez, így hatékonyan kiküszöböli a nagy sávszélességet és alacsony késleltetést igénylő alkalmazások teljesítményének hátráltató tényezőit (beleértve az üzleti szintű biztonsági mentést és virtualizációt). A két beépített PCIe foglalatnak köszönhetően a NAS funkcionalitása tovább bővíthető 10 GbE / 25 GbE / 40 GbE hálózati kártyák hozzáadásávalQM2 kártyák telepítésével további M.2 SSD-k hozzáadásával, valamint QXP vagy SAS bővítőkártyák használatával a QNAP bővítőegységek csatlakoztatásához. A QNAP Fiber Channel (FC) kártyák telepítésével a GM-1000 csatlakoztatható a meglévő FC SAN környezetekhez, miközben költséghatékony tárolási- vagy biztonsági mentési megoldást kínál.

A ZFS-alapú QuTS hero rendszerrel működő GM-1000 támogatja az adatok integritását és az önjavítást, ráadásul többféle RAID konfigurációt biztosít a hármas-paritás ellenőrzés és a hármas-tükrözés támogatásával az adatvédelem fokozása érdekében. Akár 1 PB kapacitást is támogat az egyes megosztott mappák számára, ezzel lehetővé téve a vállalkozások számára a nagy tárhelyet igénylő alkalmazások kezelését, beleértve a Big Data elemzést, az edge számítást és az AI-t. Az adatcsökkentés érdekében támogatja az erőteljes beágyazott adat- deduplikációt, tömörítést és összesűrítését, ezzel csökkenti az általános tárolási méretet, amely különösen fontos az SSD tárolók hatékonyságának növelésében, amikor kicsi, vagy ismétlődő fájlok készülnek, továbbá javítja a véletlenszerű írási teljesítményt és az SSD-k élettartamát. A QuTS hero szinte korlátlan mennyiségű pillanatkép készítést és többerziós mentést is biztosít a fokozott adatvédelem érdekében. A fejlett blokk alapú, valós idejű SnapSync biztosítja azt, hogy az elsődleges és a másodlagos NAS mindig ugyanazokat az adatokat tárolja, ezzel valódi segítséget nyújtva a folyamatosan működő vállalkozásoknak.

Az inkluzív App Center több igény szerint telepíthető alkalmazást kínál a GM-1000 képességeinek további bővítésére, például virtuális gépek és tárolók létrehozására, a helyi/távoli/felhő biztonsági mentések egyszerűsítésére, a felhő tárolási átjárók létrehozására a hibrid felhő alkalmazásohoz, illetve a több eszköz és csapatok közötti szinkronizáláshoz is.

Legfőbb tulajdonságok

  • GM-1001: Egy TEC-2N16 bővítőház két TNS-h1083X-E2234-8G NAS egységgel – Intel® Xeon® E-2234 4 magos/8 szálas, 3,6 GHz-es processzor Turbo Boost-tal (4,8 GHz-ig), 8 GB DDR4 ECC UDIMM (2 x 4 GB)
  • GM-1002: Egy TEC-2N16 bővítőház két TNS-h1083X-E2236-16G NAS egységgel – Intel® Xeon® E-2236 6 magos/12 szálas, 3,4 GHz-es processzor Turbo Boost-tal (4,8 GHz-ig), 16 GB DDR4 ECC UDIMM (2 x 8 GB)

3U rack kialakítású bővítőház 16 x 3,5 hüvelykes SATA 6 Gb/s meghajtórekeszekkel és 770 W-os redundáns tápegységekkel. Minden NAS egység maximum 128 GB memóriát támogat és 2x M.2 2280 NVMe Gen 3 x2 SSD nyílással, 2x PCIe Gen 3 foglalattal, 2x U.2 (NVMe Gen 3 x4 vagy SATA 6Gb/s) SSD csatlakozóval, 2x 10GbE SFP+, 2x 2,5 GbE RJ45, valamint 4x USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) porttal rendelkezik.