A Synology Inc. bemutatta a következő generációs, DS1821+ nyolclemezes NAS rendszerét, amely nagy kapacitású és nagy teljesítményű adatkezeléshez és -tároláshoz készült megoldás. Az alkalmazás ökoszisztémája, a sokoldalú teljesítménybeli funkciói és a tárolási bővíthetősége alapján a tartalomgyártók és a vállalkozások egyszerűen tárolhatják és védhetik meg fájljaikat.

„Az adatkezelési igények növekedésével együtt ügyfeleinknek olyan megoldásra volt szükségük, amely megfelel a folyamatosan növekvő teljesítmény- és kapacitás felé támasztott elvárásoknak.” – nyilatkozta Julien Chen, a Synology termékmenedzsere. „A DS1821+ kifejezetten azok számára készült, akik sokoldalú tárolási megoldást igényelnek akár a nagyobb kihívást jelentő, több-felhasználós környezetben.”

Gyorsabb, mint várnád

A DS1821+ a Synology második olyan sorozata a DS1621+ után, amelyik nagy teljesítményű, négymagos AMD RyzenTM processzorral rendelkezik. Az új processzor számítási teljesítménye az elődjének több, mint kétszerese1, így lényegesen gyorsabb működést és rövidebb válaszidőt kínál a Synology Drive, Moments és más alkalmazások használata során.
A két Synology SNV3400 NVMe SSD gyorsítótár támogatásával a véletlenszerű átviteli sebességet akár a 20-szorosára is növelheted a gyakran használt adatok elérése esetén. A nagyobb hálózati teljesítmény eléréséhez egy a választható PCIe 10 GbE hálózati adapter2 is beszerelhető, amely segítségével 2312,97 MB/s szekvenciális olvasási és 1149,89 MB/s szekvenciális írási sebesség érhető el3

Rugalmas tárolási lehetőségek

A DS1821+ 8 lemeztálcát kínál, amely 18-ra bővíthető két DX517 bővítőegység használatával4. A Synology DiskStation Manager (DSM) operációs rendszeren a JBOD/RAID0/1/5/6/10 mellett a Synology Hybrid Raid (SHR) is lehetővé teszi az eltérő méretű meghajtókat használó tömbök létrehozását, miközben maximalizálja a tömb tárolási potenciálját. Ez lehetővé tesz a régebbi meghajtók használatát, így nem szükséges a kizárólag azonos kapacitású meghajtók beszerelése. 

A készülék beállítását követően a DSM egyszerű módszert kínál a tárhelykapacitás bővítéséhez. Egy új meghajtó felvételével egyszerűen bővítheted a tárolótömböt a szolgáltatások megszakítása és hosszadalmas manuális eljárások nélkül5. A RAID beállításai is hasonló módon frissíthetők egy alacsonyabb védettségi szintről egy magasabbra, például az SHR-1 egylemezes redundanciáról az SHR-2 kétlemezes redundanciára6.

Nagyvállalati szintű adatvédelem

A Synology biztonsági mentési- és helyreállítási megoldásai támogatják az adatvédelmi feladatokat a külső eszközön-, valamint a DS1821+ készüléken tárolt adatoknál is, amelyeket a Csomagkezelési központból lehet ingyenesen elérni.

Az informatikai infrastruktúra védelméhez az Active Backup Suite hatékony központi biztonsági mentést tesz lehetővé a Windows és Linux rendszerű számítógépekről és szerverekről, a VMware és Hyper-V hypervisor-okon működő virtuális gépekről, valamint a Google Workspace és Microsoft 365 SaaS-platformokról. 

Snapshot Replication segítségével ütemezett helyreállítási pontokat hoz létre, így gyors és egyszerű módon visszaállíthatod a nem kívánt szerkesztéseket, valamint a zsarolóvírusok titkosítását is semlegesítheted a megosztott mappáknál és az iSCSI LUN-oknál egyaránt. A Synology Hyper Backup ütemezhető, „egyszeri beállítást” igénylő védelmet tesz lehetővé adataid biztonsági mentéséhez egy másik Synology NAS eszközre, USB-meghajtóra, valamint a Synology C2 felhőalapú tárhelyre és más nyilvános felhőszolgáltatásra.