A Tenda, a minőségi hálózati eszközök egyik vezető gyártója két 4G LTE mobil hotspottal kedvez a folyamatosan mozgásban lévő munkavállalóknak, amelyeket kifejezetten a SOHO (kis iroda vagy otthoni iroda) felhasználók számára terveztek. Ezek a készülékek rendkívül hasznosak a kis méretű beltéri helyekhez, hordozható kialakításuknak köszönhetően pedig nem kell a felhasználóknak a hálózati holtpontoktól sem tartaniuk. Továbbá a készülékek egyben megoldást jelentenek az olyan csatlakozási és a túlterheltségi problémákra is, amelyek akkor alakulnak ki, ha egyszerre több ember használja a hálózatot.

A Tenda 4G180 és a 4G185 mobil WiFi egyaránt elegáns és kompakt formatervezéssel rendelkezik. A készülékek biztonságos és gyors internetkapcsolatot biztosítanak akár 150 Mbps letöltési sebességgel 4G kapcsolat esetén, melyet a 2,4 GHz-es frekvencián továbbítanak a csatlakoztatott eszközökhöz. Tapasztald meg a késleltetés nélküli HD filmezés és a megszakítás nélküli videócsevegések élményét akár útközben is. Mindkét WiFi hotspot 2100 mAh-es újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amelyek akár 10 órás üzemidőre is képesek készenléti állapotban. Ezenkívül az akkumulátor eltávolítható és akár cserélhető is.

A mindössze 86 és 88 gramm súlyú hotspot-ok elengedhetetlen készüléknek számítanak nyaralás, üzleti utazás, valamint kültéri események során is. Továbbá mindkettő rendelkezik egy MicroSD és egy SIM nyílással, valamint egy Micro USB porttal és egy Reset/Power gombbal is. A 4G180 és a 4G185 két belső 4G/3G antennával és 2 WiFi antennával rendelkezik.

A 4G185 egy 1,44 hüvelykes, színes képernyővel rendelkezik, amely képes megjeleníteni a 4G/3G jelerősség mértékét, az akkumulátor állapotát, a szolgáltató nevét, a beérkezett SMS-eket, a WiFi állapota és a csatlakoztatott eszközök számát, a csatlakozásuk idejét és az általuk felhasznált adatforgalmat is. A 4G180 egy LED-es visszajelzőpanellel rendelkezik, amely megmutatja a 4G/3G jelerősséget és az internetkapcsolat minőségét (4 sáv), az akkumulátor állapotát, valamint a beérkező SMS-ek és a WiFi kapcsolat állapotát is jelzi.