A QNAP hivatalosan is kiadta a QTS 4.5.3-at, a QNAP NAS-ok operációs rendszerének legújabb frissítését. A Google Edge TPU (Tensor Processing Unit) támogatásával a vállalkozások és az otthoni felhasználók költséghatékony módon használhatják ki az AI-gyorsítás előnyeit, amely gyorsabb képfelismerést biztosít a QNAP NAS alkalmazásokban.

A Google Edge TPU és a QNAP AI Core (AI-alapú képfelismerő motor) segítségével a QuMagie fotókezelő alkalmazásban a QNAP NAS-ok gyorsabb arc- és tárgyfelismerésre képesek. Ha egyszerre több képfájlt importálsz a QuMagie szoftverbe, a költséghatékony Google Edge TPU több ezer fotót képes szinte azonnal feldolgozni nagy sebességű AI képfelismerési algoritmusával. A tesztek a QNAP laboratóriumában készültek* egy 300 fotót tartalmazó importálás során: a Google Edge TPU segítségével 22 képkocka/másodperccel (FPS) végezte el a rendszer az azonosítást, amely 11-szer gyorsabb, mint Google Edge TPU nélkül (2 FPS).

Kompatibilis termékek:

  • Google Edge TPU támogatással rendelkező gyorsítómodul: Coral M.2 gyorsítómodul B+M csatlakozással és Coral USB gyorsítómodul
  • Támogatott QNAP NAS rendszerek: x86 (Intel vagy AMD) QNAP NAS modellek Linux kernel 4.14 (vagy újabb) változattal