A Zalman a processzorhűtők piacának egyik legkedveltebb gyártója, hiszen hosszú évek óta jelen van ezen a területen és baráti áron kínálja újdonságait, melyek között különlegesebb darabokat is találni. A gyártó az elmúlt időszakban egy komolyabb frissítési hullámba kezdett a hűtők piacán, melynek egyik különleges tagja a Zalman CNPS10X Performa Black.

Az új hűtő nevében nem véletlen a “Black” kiegészítés, hiszen egy teljesen Fekete megoldással van dolgunk, melyből árad a komolyság és a letisztultság. A fekete bordákat és a fekete ventilátort egyedül a fehér Zalman logó töri meg.

Hatékony hűtés
A 155 mm magas processzorhűtő akár 180W TDP értékkel rendelkező processzorok hőtermelésével is megbirkozik, így az i7-es, i9-es és Ryzen 9-es megoldásokhoz is használható.Az alumínium hővezetők úgy lettek kialakítva, hogy a lehető legegyenletesebben osszák el a hőt és ezáltal még hatékonyabbak legyenek. A négy réz hőcső közvetlenül érintkezik a processzorral, így nagyobb hőleadást és azonnali hőelvezetést kapunk, mely utána egyenletesen szétoszlik az alumínium hővezetőkön. A 27 dB-es zajszint pedig meglehetősen halk működést ígér, még 1500-as fordulatszámnál is.

Széles piaci támogatás
A Zalman CNPS10X Performa Black természetesen szinte az összes manapság használt processzort támogatja, készüljön az az AMD vagy az Intel műhelyében. Az Intel oldaláról az LGA 2066/2011-V3/2011/1200/115X foglalattal rendelkező megoldásokhoz találunk csatlakozót a dobozban, míg az AMD részéről az AM4-es foglalat került támogatásra.

Elérhetőség
A Zalman CNPS10X Performa Black hamarosan elérhető lesz a hazai piacon, 15 000 Ft környékén.