Ismét egy Genesis termék járt nálunk, ám ezúttal nem egy kimondott gamer periféria, hanem egy praktikus és nagyon pofás kiegészítő, melynek bizony ott lenne a helyen minden gamer asztalán. A játékosok többsége ugyanis általában headsetet használ, hiszen játék közben kommunikálunk a társainkkal, illetve a nagy robbanásokkal nem akarjuk az egész környéket felverni. A játék mellett azonban a multimédiás tartalmak fogyasztása is népszerű időtöltés, ilyenkor pedig sokszor kényelmetlen a headsetet használni, arról nem is beszélve, hogy egy hangrendszer azért jóval komolyabb élményt nyújthat.

Ezért is vártuk izgatottan, hogy megérkezzen hozzánk a Genesis Helium 600-as csomag, mely egy 2.1-es hangrendszer a megfizethetőbb fajtából. A termék két év gyári garanciával 20 000 Ft környékén mozog, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy a komolyabb megoldások között egészen olcsónak számít. Persze találunk negyed ennyibe kerülő szetteket is, de azok jórészt erősítő nélküli ajánlatok és jóval gyengébb összhatást biztosítanak.

2.1-es hangrendszerről beszélünk, vagyis két hangfalat és egy erősít tartalmaz a csomag. Az erősítő 30W RMS teljesítményre képes, a 6,5 hüvelykes felületből pedig csak úgy árad hang. Meglepően komoly basszus és pontos hangok jellemzik a terméket, így ha egyedül vagyunk otthon, nyugodtan mehet róla a játék, nem kell a headsetekkel beérni. A két hangszóró 15-15W RMS teljesítményt kínál vagyis összesen 60W áll a rendelkezésünkre. Ennél azért vannak komolyabb szettek, de a realitás talaján maradva ez bőven elég kell hogy legyen még a nagyobb gamer szobákba is.

Amit még fontos megemlíteni az a kontroller. Az erősítőből ugyanis egy nagyon pofás és jól kialakított kis irányító-tárcsát vezethetünk el egészen az asztalunkig, mellyel a hangerőt nagyon egyszerűen és pontosan be tudjuk lőni. Imádtuk ezt a szerkezetet, első osztályú megoldásról van szó. A szokásos 3,5mm-es jack-csatlakozó mellett egy AUX csatlakozást is találunk rajta, így nem feltétlenül kell mindent az asztal alatt megoldanunk a későbbiekben. Örültünk volna, ha a felső részén található Genesis logó mondjuk világítana, az este remek látvány lenne, de így is meg vagyunk vele elégedve.

A 20 000 Ft-os ár 2 két gyári garancia mellett szerintünk teljesen vállalható, sőt nagyon jó vétellé teszi a terméket.