Az Acer bejelentette a Swift 5 notebookot, a világ legkisebb súlyú 15 col kijelzős notebookját.

Az eszköz azoknak let kifejlesztve, akik egy olyan egyedülállóan kívánatos notebookot szeretnének, amely vonzza a tekintetet és egyedi is. A Swift 5 kivételes teljesítménnyel kecsegtet, elegáns kialakítása pedig nem nyom többet 1 kilogrammnál (990 gramm).

A Swift 5 (SF515-51T) a legújabb 8. generációs Intel Core i7-8565U és Core i5-8265U processzorokkal kerül szállításra, masszív teljesítménnyel, és akár 10 órás akkumulátor- üzemidővel az éjjel-nappali produktivitás jegyében. A notebookon Windows 10 OS fut – az új Swift 5 egy nagyképernyős munkaközpont.

“Az Acer mindig keresi azon utakat, melyek révén egyre kiválóbb vékony és könnyű burkolatokat tudnak a mérnökök tervezni a legfrissebb technológiák alkalmazásával” – mutatott rá Jerry Hou, az Acer konzumer notebook-ágazat menedzsere. Kiemelte: “Az iparágelső, új 1 kilogramm alatti Swift 5 mindent megad, amit egy ultra-hordozható notebook meg tud adni: kecses kialakításű burkolat, stílusos dizájn, vékony káva, csúcsteljesítmény és hosszú akkumulátor-üzemidő.”

“A legújabb 8. Gemerációs Intel Core processzorok egy új sztendertet állítanak fel a mobilizált PC-k területén, az integrált gigabites wifi jól kombinálható a gyors Intel- teljesítménnyel, hosszú akkumulátor-üzemidővel, kiegészülve még több hang- és érintés alapú interakcióval” – mondta Chris Walker, az Intel mobil ügyfélplatform részlegének első embere. “Szorosan együttműködünk az Acer-rel, hogy ezeket a legújabb szintű teljesítmény- és konnektivitás irányvonalakat alkalmazni lehessen a legfrissebb Swift modellekben” – tette hozzá Walker.

A Swift 5 lehengerlő dizájnja mind az alsó, mind pedig a felső burkolat tekintetében magnézium-lítium ötvözetből készült a minél vékonyabb kialakítás érdekében. A magnézium-alumínium ötvözetből készült csuklótámasz kitűnő segítséget nyújt gépelés vagy a trackpad használata közben. A tokozás mindössze 15.9 mm vékony, miközben marad elegendő hely az ujjlenyomat-olvasónak is, amely támogatja a Windows Hello-t is, így a felhasználók gyorsabban és egyben biztonságosabban is bejelentkezhetnek az eszközre.

Az Acer Swift 5 gyors Intel processzorokkal érhető el a kínálatban, akár 16 GB DDR4 RAM- mal, és akár 1 TB NVMe SSD PCIe háttértárral a gyors bootolási idő és file elérés érdekében. A felhasználók így a lehető legtöbbet ki tudják hozni a rendszerteljesítményből, nem beszélve a hosszú akkumulátor-üzemidőről, vagy az esti- éjszakai időszakban jó szolgálatot tévő LED háttérvilágításos billentyűzetről. A Swift 5 full HD 1920×1080 felbontású IPS érintésérzékeny kijelzőjének ultravékony kávája mindösszesen 5.87 mm, amely hihetetlen 87.6 százalékos kijelző-burkolat arányt ad, ezáltal fokozva az igazán meggyőző felhasználási élményt. Széles betekintési szögeinek hála, a videostreamek élvezete még magasabb szintű, ha társaságban használjunk a terméket. Az Acer BlueLightShield által csökken a káros kékfény-kibocsátás éjszakai használat során például, míg az Acer Color Intelligence technológia dinamikusan beállítja a megfelelő gamma- és szaturáció értékeket, valós időben az optimális színekért és fényerőért. Továbbá az Acer TrueHarmony technológia és mellette az optimalizált Dolby Audio biztosítja a magas minőségű és élethű hangzásvilágot a beépített dupla sztereó hangszórókon keresztül.

A felhasználók gyors és stabil WiFi kapcsolatot létesíthetnek a 2×2 802.11ac vezetéknélküli gigabites kialakításon keresztül. Mindezek mellett sok hasznos aljzat is megtalálható – a Swift 5 USB 3.1 Type-C Gen-2 portja nagysebességű 10 Gbps adatátvitelt garantál, támogatva az energiaellátást és a kijelző kivezérlést, valamint USB 3.1 Type-A portok is találhatók (az egyik töltés funkcióval), s természetesen van HDMI csatlakozó is.

Acer Swift 5 14 colos kijelzővel, a legújabb Intel Core processzorokkal Az Acer a legfrissebb Intel Core processzorokkal szereli az ultrahordozható Swift 5-öt (SF514-53T), így erőteljes teljesítménnyel büszkélkedhet, de az akkumulátor-üzemidő is remek. Konkrétan az Intel Core i7-8565U, valamint az Intel Core i5-8265U CPU-k érhetők el a modellhez. Így nem meglepő, hogy a 14 col képátlós Swift 5 kivételesen gyors és rugalmas élményt nyújt, hozzá akár 8 órányi akkumulátor-üzemidővel.

A Swift 5 (SF514-53T) elegáns outfitjét a 14 col képátlós FHD kijelző határozza meg, a súly mindössze 970 gramm. Ehhez csak 14.9 milliméteres vastagság társul, így ez a modell a leginkább alkalmas arra, hogy magunkkal vigyük utazáshoz, munkához. Egyébként nagy a hasonlóság a 15.6 colos modellhez képest, hiszen mindkettő ultrakönnyű és ellenálló, ráadásul magnézium-lítium ötvözetből lett kialakítva a burkolata, valamint a csuklótámasza is. A full HD IPS érintőképernyő keskeny kávás (9.32 milliméter), így a felhasználók a maximumot hozhatják ki a kijelzőből. Könnyed hálózati kapcsolódást ígér a 2×2 802.11ac gigabites vezeték nélküli rendszer, a beépített ujjlenyomatolvasó segítségével gyors bejelentkezésekre van mód. A legújabb technológiát használó aljzatokkal lett felszerelve az eszköz: USB 3.1 Type-C Gen 1 (akár 5Gbps adatátvitelek, kijelző-kivezérlés, energiaátvitel), két USB 3.0 (az egyik USB töltés funkcióval), HDMI.