Az Acer bemutatta a hihetetlenül vékony és könnyű Swift 7-et (SF715-XX) egy teljesen új prémium minőségű készülékházzal, mely által sokkal nagyobb a kijelzőfelület. Az eszköz a CES 2019 Innovációs Díjával let jutalmazva – ami nem is csoda: az ultravékony keret által láthatóan eltűnt a káva, így a Swift 7 impresszív, 92 százalékos kijelző-készülékház arányt biztosít. Mindezek mellett kimondottan pillekönnyű, így azoknak, akik sokat utaznak, ideális választás lehet, ugyanis a laptop könnyedén elfér egy aktatáskában, vagy egy kisebb hátizsákban. A súly mindössze 890 gramm.

“Az Acer Swift 7 tökéletes egyensúlyt jelent a művészi megközelítés és a technológia közt. A végeredmény pedig egy ultravékony PC, új távlatokat nyitva” – mondta Jerry Hou, a konzumer notebook és IT termék-üzletágának első embere. “Az Acer ügyfelek még inkább produktívak tudnak maradni ezzel a vékony és könnyű notebookkal, amely messzemenően praktikus, és ugyanúgy magunkkal tudjuk vinni hétköznapjainkon, mint egy üzleti utazásra.”

Ultra kompakt dizájn lenyűgöző, 92 százalékos kijelző-készülékház aránnyal

Köszönhetően a hihetetlenül kompakt dizájnnak, valamint a mérnöki háttérnek, az újratervezett Swift 7 négyoldalas vékony keretet hordoz (2.57 mm), drámaian lecsökkentve a notebook méreteit – 317.9 mm x 191.5 mm, mindehhez hozzágondolva a majd’ teljesképernyős kijelzőt. A Swift 7 (SF714-XX) tehát hihetetlenül vékony (9.95 mm) és könnyű (890 gramm).

A Swift 7 vékonysága és pehelysúlya ellenére rendkívül robosztus és ellenálló. Az eszköz a hordozhatóságra lett kihegyezve, magnézium-lítium és magnézium-alumínium ötvözetekkel, melyek eleve masszív tartást biztosítanak a billentyűzetnek, növelik a gépelés kényelmét. Ezek az anyagok akár négyszer erősebbek, mint a hagyományos alumínium, 20-35 százalékkal könnyebbek, így a laptop súlya 1 kilogramm alatt tud maradni. S hogy teljes legyen a kép, az Acer micro-arc oxidation technológiát alkalmazott, annak érdekében, hogy a felület elegáns, kerámia hatású legyen.

A 14 colos full HD 1920×1080 érintésérzékeny IPS kijelző növeli a produktivitást, mellé kristálytiszta képmegjelenést biztosít. 100% sRGB/72% NTSC színpalettájával és 300 nites fényerejével a Swift 7 páratlan élményt garantál. A kijelző egyébként Gorilla Glass 6 technológiát kapott, ennek megfelelően rendkívül strapabíró és ellenálló.

Egész napos teljesítmény

A Swift 7 a legújabb nyolcadik generációs Intel Core i7-8500Y processzorral lett szerelve, melynek köszönhetően garantált a csúcsteljesítmény például prezentációkhoz és táblázatkezelésekhez. Akár  gyors, 512 GB PCIe SSD-vel, így nagy számban tárolhatók fájlok a gépen; akár 16 GB LPDDR3 RAM-mal – így a multitask sem jelenthet akadályt. Mindehhez társul a 10 órás akkumulátoridő, így reggeltől estig használható a notebook gond nélkül.

Konnektivitás Thunderbolt-on és fejlett WiFi-n keresztül

A felhasználók két USB Type-C portot kapnak, melyek Thunderbolt 3 támogatással rendelkeznek. Mindezek mellé USB 3.1 Gen 2 aljzat, valamint Display Port 1.3 is társul. Utóbbi akár 10Gbps adatátvitelt biztosít, míg az USB portok gyorstöltést tesznek lehetővé külső csatlakoztatott eszközökhöz. Az Acer Swift 7 szupergyors WiFi 5-tel rendelkezik, 2×2 MU-MIMO technológiával. Perifériák csatlakoztathatók még Bluetooth 5.0-n keresztül, míg a fejhallgatójack tiszta és jó minőségű hangátvitelt tesz lehetővé.

Intuitív kiegészítők egy kivételes élményért

A Swift 7 dizájnja kivételes élményt ígér. A billentyűzet kiosztása révén a gépelés élménye elsőrendű, a helyközöknek köszönhetően könnyebb a használat, mint valaha volt. A háttérvilágítás pedig kifejezetten sokat segít alacsony fényviszonyok esetén.

A Corning Gorilla Glass touchpad precíz és reszponzív egyben, s egyszerű használatával a görgetés és a navigálás is. Az üveg alapú touchpad integrált klikk-gombbal rendelkezik, támogatva a multi-touch gesztúrákat is. Pluszban a power gomb lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Windows Hello-n keresztül lépjenek be a rendszerbe.

Az új Swift 7 lenyomásra aktiválható kamerával lett felszerelve, amely ideális webchatekhez, videófelvételek készítéséhez. Ha nem használjuk a kamerát, kiemelten megvédhetjük magánszféránkat. Nyitott állapotban akár 65 fokban forgatható, ráadásul HDR-ben is módunk van képrögzítésre.