A QNAP® Systems, Inc. és az Archiware®, az adatkezelő szoftverek szakértője, együtt bejelentették, hogy a QNAP NAS QTS 4.4.1 operációs rendszer már támogatja a legújabb Archiware P5 és Pure szoftvereket. Ez az integráció segíteni fogja a médiát, a szórakoztatóipart (M&E), valamint a kis- és középvállalkozásokat (SMB-k) a digitális eszközeik, illetve a VMware® virtuális gépek (VM) egyszerű és intelligens védelmében. 

A legújabb QTS 4.4.1 javítja a QNAP NAS-ok felhasználói élményét az olyan általánosan elvárt szolgáltatások integrálásával, mint a felhőtárhely átjárók az egyszerű hibrid felhőtárhely alkalmazásokhoz, forrás-alapú deduplikáció a mentési- és helyreállítási hatékonyság optimalizálásához, a Fiber Channel SAN megoldások és egyéb más lehetőségek. Az Archiware P5 szoftvercsomagja platform-független adatkezelést kínál biztonsági mentéshez, archiváláshoz és klónozáshoz. A böngésző alapú szoftver QTS 4.4.1-re optimalizált változata négy különálló modult tartalmaz az adatok biztonságos mentéséhez és visszaállításához: P5 szinkronizálás, P5 biztonsági mentés, P5 Backup2Go és P5 archiválás. A hosszútávú külső tárolós adatvédelem érdekében a P5 Biztonsági mentés a P5 Archívum támogatja a QNAP NAS adatainak LTO adatkazettára és nyilvános felhőre való mentését. A P5 Archívum mini-MAM funkciói rendkívül leegyszerűsítik az eszközök megtalálását és újrafelhasználását.

A virtualizáció a modern IT-infrastruktúrák nélkülözhetetlen eleme. Az Archiware Pure 2.0-val integrált QNAP NAS-ok tökéletes biztonsági mentési megoldást nyújtanak a VMware virtuális gépek karbantartási munkálataihoz, védve ezzel az ott tárolt adatokat. Az Archiware Pure egy ingyenes szoftver opcionális, fizetés alapú terméktámogatással, amely segít az SMB-felhasználóknak ingyenes VMware környezet biztosításában, ráadásul egyszerűsíti a virtuális gépek biztonsági mentését és visszaállítását.

„Ez az adatkezelési megoldás integrálja az Archiware P5 és Archiware Pure és a QNAP kiterjesztett felhasználói adatkezelési képességeit, így olyan biztonságos adatvédelmet és hosszú távú tárolási megoldást biztosít, amely korábban csak a nagyvállalatok számára volt elérhető” – nyilatkozta Josef Doods, az Archiware vezérigazgatója. „A médiaeszközök hosszútávú megőrzése az LTO adatkazettákon professzionális és tartós megoldást kínál a legalacsonyabb költség/terra byte aránnyal. Az Archiware és a QNAP már több felhasználó számára is elérhetővé tette a szolgáltatást, hogy az eszközök megőrzését, megjelölését és megtalálását az újrafelhasználás-, a referencia- és a pénzszerzés céljából annyira le tudják egyszerűsíteni, mint akár egy médiafájl létrehozását.”

„Nagyon örülünk annak, hogy együttműködünk az Archiware-vel, így vállalati szintű biztonsági mentést és katasztrófa utáni helyreállítási képességeket tudunk biztosítani minden szervezet számára méretétől függetlenül.” – nyilatkozta Meiji Chang, a QNAP vezérigazgatója. „Ahogy a fájlok mérete növekszik és a videók felbontás tovább javul, illetve ahogy a vállalatok egyre fontosabb gyártási és műveleti adatokat helyeznek virtuális gépekre, az Archiware-vel folytatott együttműködésünk kiküszöböli a médiafájlok és a VMware virtuális gépek biztonsági mentésének és helyreállításának kihívásait.”