Az ASUS Republic of Gamers (ROG) ma bejelentette az úttörő ROG Zephyrus Duo 15 érkezését, mely két kijelzőt helyez bele egy ultravékony formába, hogy a sokoldalúság egy új dimenzióját hozza el a prémium gaming laptopok világába anélkül, hogy bármelyik csúcsteljesítményt feláldozná, mely a ROG-ot meghatározza.

A ROG szenvedélyének tekinti azt, hogy képessé tegye a gamereket arra, hogy a teljesítményüket segítő és önkifejező dizájnnal hozzanak létre tartalmat. A többmonitoros elrendezés lehetővé teszi a gamerek, tartalomkészítők és teljesítményt igénylők számára, hogy hatékonyabban dolgozzanak az asztali gépeiken. A laptop felhasználókat is sokszor látjuk telefonjukat második képernyőként használni. A hatékonyság e szintjének hordozhatóvá tétele érdekében a Zephyrus Duo 15 megduplázza a kijelzőket egy elegáns Aktív Aerodinamikai Rendszer (AAS) Plus dizájnnal, mely a teljes szélességű ROG ScreenPad Plus érintőképernyőt a hűtési rendszer beépített részévé teszi. Mivel az AAS Plus rendszer felemeli a laptopot, a másodlagos kijelző szintén megemelkedik a kényelmes használatért, és emellett egy nagy beömlő nyílást fed fel az alsó légáramlás érdekében. A kifinomult hűtőrendszer dizájn elegendő melegedési tartalékot biztosít a Zephyrus Duo 15-nek, hogy megfeleljen az úttörő, többképernyős gaming laptopok erőteljes, vezető processzorainak.

A ROG ScreenPad™ Plus végtelen lehetőségeket nyújt

Egy új kijelző csatlakoztatása nem egyszerű dolog egy ultravékony gaming laptop esetében, ahol minden milliméter számít. A kijelzőnek elég nagynak kell lennie, hogy megmutassa a hasznos információkat, de elég közel is kell lennie, hogy elérd.

Amikor a laptop felnyílik, a ROG ScreenPad Plus 13 fokos szögben felemelkedik a kényelmesebb megtekintés és az érintőképernyővel való interakció érdekében. Ezt a folyékony mozgást gondosan koreografáltuk egy testre szabott zsanérral, mely gördülékennyé teszi a kijelző emelkedését, hogy megakadályozza a sérülést. A kijelzők, a fedél kinyílása közbeni érintkezésének megakadályozása érdekében a zsanér lekerekített csúszkát foglal magába, mely késlelteti a másodlagos kijelző elindulását.

A ROG Zephyrus Duo 15 14.1 colos panele a legnagyobb második kijelző, melyet valaha gamer laptopba helyeztek. Az IPS panel széles betekintési szöget nyújt a készülékház teljes szélességén, és a 3840 x 1100-es felbontása nagy pixel sűrűséggel büszkélkedik, mely részletgazdagságot, éles szöveget és áramló vonalakat kínál a gördülékeny 60 Hz-es képfrissítési rátán.

A nagyobb képernyő hely szélesebb körű használati lehetőségeket biztosít. A ScreenPad Plus-szal az elsődleges kijelzőt egy magával ragadóbb eszközzé teheted, melyet játékra, streamelésre és tartalomkészítésre is használhatsz. A felhasználók nagyobb képernyőn nézhetik a játékot, filmet vagy egyéb médiát, miközben a másodlagos képernyőt használhatják arra, hogy szemmel tartsák az e-maileket, a közösségi médiát és mást.

A ROG olyan játékfejlesztőkkel működik együtt, mint a Techland, hogy optimalizálja az olyan AAA játékokat, mint a Dying Light 2, mely ügyesen áthelyezi az chat-et a ScreenPad Plus-ra a könnyebb megtekintés érdekében és érintőképernyő vezérlőket hoz létre a készlet tételek és keresés közötti könnyű váltás érdekében. Az Overwolf-fal való együttműködésnek köszönhetően a gamerek alkalmazásokat tölthetnek le az olyan játékoknak, mint a League of Legends, Fortnite, és a CS:GO, hogy lássák a valós idejű statisztikákat, javaslatokat tegyenek és sok minden más – mindezt a többképernyős dizájn nyújtotta előnyök kibővítése érdekében.

A lelkes tartalomkészítők arra használhatják a ScreenPad Plus-t, hogy szemmel tartsák az eszköztárakat, idővonalakat és referencia anyagokat egy zsúfoltság nélküli munkaterületen a fő képernyőn. Az érintőképernyő támogatja az ASUS Pen aktív stylust, mely zökkenőmentessé teszi a firkálást és vázlatkészítést.

A ScreenPad Plus-ra optimalizált társfunkciók szintén felgyorsítják a mindennapi munkát és játékot. A Feladatcsoport funkcióval a felhasználók pillanatképeket készíthetnek az alkalmazás elrendezésekről mindkét képernyőn, majd a hozzárendelt ikont megérintve azonnal megnyithatják ezeket az alkalmazásokat. A ROG Armoury Crate beépített forrás monitorral rendelkezik, melynek köszönhetően a felhasználók olyan létfontosságú statisztikákat láthatnak egy pillantásra, mint a CPU és a GPU frekvenciák. A streamerek pedig könnyebben futtathatják a közvetítéseket egy olyan interfésszel, melyet az Xsplit Gamecaster-nek köszönhetően a második képernyőre optimalizáltak.

Az AAS Plus felerősíti a légáramlást

A kompakt formába rejtett maximális hatékonyságért a ROG ScreenPad Plus másodlagos kijelzője szintén szerepet vállal a teljes hűtőrendszer lényeges komponenseként.

A modern processzorok csak optimális termikus feltételek mellett teljesítenek a maximumon, ami különösen nagy kihívást jelent a karcsú rendszerek esetén.  Az eredeti ROG Zephyrus az ultravékony laptop hűtést innovatív Aktív Aerodinamikai Rendszerrel (AAS) forradalmasította, mely egy nagy beömlő nyílást nyit meg, amint a fedél felnyílik. Ennek a dizájnnak a különböző változatai a laptop alján elterülő, 7~10 mm-es szellőzőket megnyitva növelik a légáramlást, a Zephyrus Duo viszont lehetőséget ad arra, hogy egy másik irányba vigye a dolgokat.

Az AAS Plus-szal az érintőképernyő megdöntése egy 28,5 mm-es légbemenetet nyit meg, és így a ventilátorok, ahelyett, hogy melegebb levegőt szívnának be a laptop alól, hűvösebb levegőt szívnak be a laptop fölötti területről. A nagy levegő bemenet az előző AAS verziókhoz képest akár 30%-kal növeli meg a légáramot, növelve a teljesítményt és kevesebb terhet róva a belső hűtőrendszerre. A csökkentett hőeloszlatási igény azt jelenti, hogy a zajszinteket Turbo módban 46 dB(A) alatt, Teljesítmény módban pedig 43 dB(A) alatt lehet tartani.

Nagy felbontás vagy nagy sebesség

A kijelzők határozzák meg, hogyan éljük meg a virtuális világokat. A jót nem lehet helyettesíteni, ezért a ROG szorosan együttműködik a panel partnerekkel annak érdekében, hogy minden eszközt úgy lehessen konfigurálni, hogy azok minden igénynek megfeleljenek. A Zephyrus Duo 15 felhasználók az ultragyors 300 Hz / 3 ms-os gaming panel vagy a nagyfelbontású 4K UHD kijelző között választhatnak.

Az esport szerelmesei komoly versenyelőnyre tehetnek szert 300 Hz-en. A rendkívül magas képfrissítési ráta meghaladja a standard értéket a tornákra és a gyorsütemű találkozók hihetetlenül gördülékenynek érződnek. A 3ms-os válaszidőnek hála a kép éles és elmosódásmentes a pontos célkövetés érdekében.

Azok számára, akik előnyben részesítik a nagyfelbontású élményeket, a 4K UHD kijelző hihetetlen látványt kínál a legnagyobb részletgazdagság mellett. Mindkét kijelző gyárilag kalibrált és PANTONE® hitelesített, hogy garantálja a színhelyességet, viszont ez a bizonyos panel még a 100%-os Adobe RGB színskálát is lefedi. A széles színspektrumú és pontos színek lehetővé teszik a gamereknek, akik emellett tartalomkészítők is, hogy professzionális szintű munkát hozzanak létre.

Minkét elsődleges kijelző opció NVIDIA® G-SYNC® technológiát használ, hogy különlegesen magával ragadó élményt tegyen lehetővé. A játék teljesítmény általában a jelenet intenzitásának függvényében változik, de a hagyományos kijelzők folyamatosan frissítik a képernyőn lévő képet. Az egyenlőtlenség képszaggatást okozhat, mely megzavarja az elmélyülést. A G-SYNC szinkronizálja a frissítési rátát a képkocka sebességgel, hogy megszüntesse a képszaggatást és minimalizálja az akadozást, valamint csökkentse a bemeneti laggot.

Megerősítve a laptop vele született kettősségét, a ROG-exkluzív GPU kapcsoló segítségével a felhasználók annak függvényében választhatnak a G-SYNC és az Optimus módok között, hogy gördülékenyebb játékot vagy hosszabb akkumulátoros üzemidőt szeretnének

Szupergyors sebesség

A kiemelkedő kijelző kiemelkedő GPU-t igényel, mely lépést tud tartani. Az új NVIDIA® GeForce RTX 2080 SUPER mindent gyorssá és gördülékennyé tesz. A fejlett hűtésnek és a ROG Boost-nak köszönhetően a GPU Turbo módban elérheti a 1330 MHz-es legmagasabb órajel sebességeket.

A GeForce RTX sorozat mögötti forradalmi Turing architektúra hihetetlen képi valóságot tesz lehetővé. Az élethű világítás, árnyékok és visszatükröződések gyorsan renderelődnek a friss CUDA magokon keresztül a programozható árnyékolásért, az RT magok felelnek a valós idejű sugárkövetésért és a Tensor magok pedig az AI feldolgozásért. Ezek a sokoldalú magok szintén felgyorsíthatják az olyan munkafolyamatokat, mint a képi feldolgozás, 3D modellezés és a mélytanulás.

Fokozott hatékonyság

Az akár 8 maggal is rendelkező, 10. generációs Intel® Core i9 CPU elérheti az 5.3 Ghz-es sebességet egyetlen magon, és akár 16 párhuzamos szálat is tud működtetni a Hyper-Threading technológiával, hogy megbirkózzon a nehéz feladatokkal.

Az akár 48 GB-os kombinált, alaplapon található és SO-DIMM memóriával a Zephyrus Duo 15 készen áll a több kijelzőn történő, többfeladatos munkavégzésre. DDR4-3200 RAM-ja felülmúlja a régi 2666 MHz-es szabványt, javítva a rendszer sebességet és a válaszkészséget.

A fürge NVM Express® PCIe® x4 SSD-k RAID 0-ban futnak, hogy bőséges nagysebességű tárhelyet nyújtsanak. A kétmeghajtós elrendezés által villámgyors betöltési időkkel és gyors adateléréssel az egész rendszer válaszkészebbnek érződik. Az akár 2 TB-os kapacitással a gamerek és tartalomkészítők az egész játékkönyvtárukat és professzionális portfóliójukat magukkal vihetik.

A belső hardveren túl a Thunderbolt 3-mal ellátott C típusú USB™(USB-C™) sokoldalú csatlakoztathatóságot kínál az erőteljes kiegészítők széles köre számára. A gamerek nagysebességű tárolókat csatlakoztathatnak az ultragyors multimédia szerkesztés és átvitel érdekében, felgyorsíthatják a játékot és a renderelést külső, grafikus, sorba kapcsolt több monitorhoz csatlakozva az integrált kijelzők kiterjesztése érdekében, vagy egyetlen kábel egyszerűségével csatlakozhatnak a teljesen felszerelt desktop dokkolóhoz. Az akár 40 Gbps-os csúcs, elméleti interfész sávszélességgel – 4-szer gyorsabb a 2. generációs USB 3.1-nél – Thunderbolt 3 számos teljesítmény-éhes eszközt ki tud egyensúlyozni és akár 8K felbontású külső kijelzőket meg tud hajtani.

Forradalmi hűtés

A még nagyobb hűtési tér kialakítása érdekében a Zephyrus Duo 15 CPU-ját standard termikus paszta helyett, Thermal Grizzly folyékony fém alkotóelemmel vontuk be. A különleges anyag alkalmazása finom munkát igényel, melyet általában kézzel végeznek el. Ennek a tömeggyártása nem megvalósítható, ezért a ROG testre szabott berendezést állított munkába a folyamat mechanikus pontossággal való automatizálása érdekében és egy speciális belső elválasztót tervezett a folyadék idővel történő szivárgásának megakadályozása érdekében. A technológiát a ROG Mothership-ben való tökéletesítését követően a 10. generációs Intel Core processzorok egész laptop sorozatában bevezettük.

A CPU és a hűtőmodul közötti hőátvitel javítása termikus rést nyújt, melyet a hőmérséklet és a zaj csökkentésére vagy a teljesítmény növelésére lehet használni.

A hűtőmodulban öt hűtőcső kanyarog, hogy csökkentse a CPU, a GPU és a környező áramkör hőmérsékletét. A négy hűtőcső mindegyike ultravékony bordákkal van tele, melyek maximalizálják a felületet a hő eloszlatása érdekében, miközben csökkentik a légáramlásnak való ellenállást. Dupla n-lapátos ventilátorok keringtetik a levegőt szupersima, speciális folyadék kristály polimerből készült lapátokkal, melyek elég erősek, hogy ellenálljanak a nagy sebességű forgásnak. Vékonyabb lapátok elég helyet hagynak, hogy elférjen 83 lapát ventilátoronként, ezzel akár 17%-kal megnövelve légáramlást a hagyományos dizájnokhoz képest. Egy hálós fedél védi meg a ventilátorokat bármitől, ami bekerülne az AAS szellőzőbe.

A hűtési követelmények a feladattól függően változnak, így a Zephyrus Duo 15 számos, különböző igényekre szabott móddal rendelkezik. A Csendes mód a sebesség egy kis részét áldozza fel a zajszint alacsonyan tartása érdekében, mely minden feladathoz ideális. A Teljesítmény mód túlzott zaj nélkül adja meg neked azt a lóerőt, amire a magas képkocka sebességű játékokhoz szükség van. A Turbo mód felpörgeti a CPU-t teljes teljesítményre és nagyobb sebességeket ér el egy hangosabb ventilátor mellett.

A felhasználók egy hasznos billentyűparanccsal vagy automatikusan a Felhasználói profilokkal igény szerint váltogathatnak a működési módok között.  A ROG Armoury Crate segédprogramban elérhető Felhasználói profilok segítségével a felhasználók egyedi játékokat és programokat köthetnek specifikus üzemmódokhoz, világítási effektusokhoz és más beállításokhoz. Az előtérben futó alkalmazás irányítja őket és zökkenőmentes váltást tesznek lehetővé, mely igazodik az aktív feladathoz.

A pontosság, kényelem és tartósság kulcsfontosságú

Az erőteljes, belső komponensek hője néha kényelmetlenné teheti a laptop billentyűzetek használatát, különösen a maratoni gaming menetek és a tartós nehéz munkafolyamatok közeben. Hogy távol tarthasd a kezeidet a gép legmelegebb részeitől és több helyet teremthess a ScreenPad Plus-nak, a billentyűzetet előre mozdítottuk. A dizájnnak hála a csukló az asztalon pihenhet, mint a desktop billentyűzet esetében és a felhasználói élmény javítása érdekében egy leválasztható csuklótámasszal is rendelkezik.

Az érintőképernyő alatti beviteli területet számos billentyűzet-javító funkció emeli egy magasabb szintre. A külön funkcióbillentyű csoportokat könnyebb intuitívan beazonosítani. A dedikált gyorsbillentyűk könnyen elérhetővé teszik a hangerőt és a mikrofon némítást. A ROG Overstroke technológia a válaszkészebb használat érdekében megemeli az alapvető gombok aktiválási pontját. A minden leütést pontosan regisztráló n-gombos egyszerre nyomásos technológiának köszönhetően a többgombos bevitel pontosabb. A billentyűk jobb oldalán található érintőpad egyetlen gombnyomásra megvilágítja a digitális numerikus billentyűzetet.

A billentyűnkénti RGB kiváló a fontos parancsok és időt spóroló gyorsbillentyűk kiemelésére. A munkafolyamatok optimalizálására is lehet használni vagy csak koordináld az RGB világítást az Aura Sync perifériás eszközeid ökoszisztémáján keresztül.

Maradj aktív bárhol a hordozható erővel

A Zephyrus Duo 15 az erőt és a prémium funkciókat egy lenyűgözően vékony házba szorítja bele, mely csupán 20,9 mm vékony és 2,4 kg könnyű. A karcsú magnézium-aluminid készülékházat ellenálló, tiszta vonalak, teljesen fém szerkezet és eloxált borítás jellemzi, mely professzionális érzetet nyújt.

Bárhol könnyebb hatékony maradni a Zephyrus Duo nagy kapacitású 90 Wh-s akkumulátorával. A laptop USB Power Delivery-vel is tölthető, így a felhasználók egy a teljes teljesítményhez szükséges standard egységnél sokkal kisebb 65 W USB-C adapterrel birkózhatnak meg a könnyebb munkával. Ha az akkumulátor alacsony szinten van és nincs szabad foglalat, a felhasználók időhöz juthatnak a kompatibilis USB power pack-kel való töltési opcióval.

Mobil gaming csatlakozók

Az átfogó csatlakoztathatóság lehetővé teszi, hogy ez a gamer laptop egy egész harci állomást vagy munka állomást ellásson energiával. A Thunderbolt 3-mal ellátott 2. generációs USB 3.2 támogatja a Power Delivery-t és a DisplayPort 1.4-et és egy G-SYNC desktop monitor csatlakoztatására is használható. Rendelkezik továbbá egy HDMI 2.0b kimenettel, amely 60 Hz-es jel kiadására képes 4K UHD TV-khez és monitorokhoz. Három A típusú USB port ad helyet a kiegészítő perifériáknak, beleértve az egeret, a gamepad-et és a VR követést.

A vezeték nélküli hálózat alapvető a mindennapi hatékonysághoz, így a Zephyrus Duo 15 szupergyors WiFi 6-tal (802.11ax) rendelkezik. Kompatibilis routerrel párosítva a WiFi 6 akár 2,4 Gbps-ra tolja ki a csúcs interfész sávszélességet és javítja a zsúfolt hálózatok hatékonyságát. Csökkenti a késleltetést, ami kevesebb laggot jelent az olyan érzékeny tevékenységekkor, mint az online gaming, és bővíti az upstream kapacitást, mely nagyobb sávszélességet biztosít az élő közvetítésnek. A Gigabit Ethernet csatlakozó a hátoldalon a lehető legalacsonyabb késleltetést kínálja a komoly multiplayer csatákhoz.

Két audio jack könnyíti meg az önálló mikrofon és headset csatlakoztatását a streameléshez vagy chateléshez, és a prémium ESS Sabre DAC a csúcskategóriás fejhallgatokkal emeli magasabb szintre a játékélményt. A nagyfelbontású DAC csökkenti a zajt és a torzítást, melynek eredménye a szélesebb dinamikatartományú, tisztább hang. Virtuális 7.1-csatornás surround hanggal kombinálva a játékokban való térbeli elmélyülés és virtuális valóság mélyebb hatást kelt. A nagyfelbontású audio tanúsítvány megadja neked a hanghűséget a teljes minőségű audiohoz és más médiákhoz, így gazdag és részletes hangot szolgáltat.

A beépített hangszórók megbízható és magával ragadó hangot biztosítanak minimális torzítással. Az okos erősítő technológia a hangszórókat a termikus és a kilengési küszöbön belül tartja, így a hangerőt a hangszóró membránok sérülése nélkül lehet feltekerni.