Az akkumulátorok szorosan kapcsolódnak mindennapi életünkhöz; a lítium-akkumulátor technológiák rendkívül gyorsan fejlődtek, hiszen rengeteg gyártó ezeket az energiaforrásokat részesíti előnyben az elektromos autók, kerékpárok és robogók működtetéséhez. Ennek következtében a megbízható töltőkre irányuló igény is jelentősen nőtt.

Az FSP professzionális AC-DC és DC-DC tápegység gyártóként vált ismerté, 2019-ben pedig beléptek a töltőiparba is, ahol nagy teljesítményű, magas megbízhatóságú és hatékony hőelvezetéssel rendelkező, igény szerint programozható és a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő töltők készítésébe kezdtek. A töltőket felhasználás alapján három fő kategóriába sorolják:  mobil-, fedélzeti- és ipari megoldások. A mobil töltők könnyű és kompakt kialakításúak; 42V / 6A-8A kimenettel rendelkeznek, a ventilátor nélküli tervezés pedig lehetővé teszi a halk működést és a porvédelmet. Egyaránt alkalmasak elektromos kerékpárok és robogók töltésére.

A fedélzeti megoldások teljesítménye 500 W és 1,8 kW között változhat és testreszabott specifikációkkal rendelkeznek, hogy megfeleljenek a különféle berendezések számára; alkalmasak nagy portalanító gépekhez, elektromos szállító járművekhez vagy elektromos hajókhoz. Az ipari töltők teljesítménye meghaladja a 2 KW-ot és tisztán elektromos/hibrid hajtású eszközökhöz alkalmazhatók, beleértve az elektromos terepjárókat vagy rakodógépeket, valamint az olyan berendezésekhez, amelyek gyakran magas-szintű rezgéseknek, ütéseknek és hőmérsékleti változásoknak vannak kitéve (beleértve a fagyasztást).

Az FSP bemutatta az új generációs 252W-os töltőt, az FSP252-10S6AC18-ot, amelynek hatékonysága meghaladja a 94%-ot. Az optimalizált töltési görbe lehetővé teszi a kimeneti feszültség beállítását a firmware-n keresztül, a görbék formája pedig az ügyfelek igényei alapján testre szabhatók, legyen szó akár lítium- vagy ólomsavas akkumulátorokról. A ventilátor nélküli kivitelezés megakadályozza a por összegyűlését, amely a termék belső szerkezetének károsodásához vagy zaj kialakulásához vezethet. Az FSP252-10S6AC18 támogatja a különféle akkumulátorkezelő rendszerek igényeit és számos DC Jack csatlakozási opciót biztosít a testreszabási igényeknek való megfeleléshez; így sok, jelenleg a piacon elérhető akkumulátor modullal használható. Az akkumulátorral működő eszközök, például elektromos kerékpárok, motorkerékpárok, robogók, kerekesszékek már jó ideje részei az emberek hétköznapjainak. Mivel ezek az eszközök nagyon közel vannak a felhasználóikhoz és gyakran használják őket, még inkább szükség van a biztonságos és stabil töltőkre, hogy megakadályozzák az akkumulátor túltöltéséből és kisüléséből keletkező baleseteket. Ezenfelül meg is hosszabbíthatja a csatlakoztatott eszközök akkumulátorának élettartamát.

Az FSP a professzionális kutatás fejlesztési- és gyártási képességei felhasználásával már számos intelligens töltő terméket fejlesztett ki, továbbá számos nagy nemzetközi akkumulátor gyártó kijelölt kooperatív fejlesztő partnerévé vált. Az FSP képes az egyedi termékek kidolgozására az ügyfelek alkalmazási igényei alapján.

Az FSP252-10S6AC18 legfőbb jellemzői:

  • Könnyű és kompakt méret 177* 86*32,2 mm / Súly: 660g
  • Kimeneti teljesítmény: 252W / Kimeneti áram: 6A / Kimeneti feszültség: 42V
  • Optimalizált töltőmodul kialakítás (előtöltési mód, állandó áram üzemmód, állandó feszültség üzemmód, lebegő töltési mód)
  • Intelligens LED állapotkijelző (készenléti helyzet / töltés alatti mód / feltöltött állapot / rendellenes működés jelzése)
  • Széles AC bemeneti kialakítás: 90-264 Vac
  • Komplett töltésvédelmmel ellátott kialakítás: OVP, UVP, SCP, fordított polaritás elleni védelem, töltési OTP, akkumulátor OTP és időzítés védelem
  • Működési hőmérséklet tartomány: -10 és 40°C között
  • Biztonsági előírások: IEC/EN 60335-1; 60335-2-29
  • EMC: EN55014-1,55014-2; EN61000-3-2,61000-3-3