A PATRIOT™,a nagy teljesítményű memóriák, SSD meghajtók és a flash tároló megoldások vezető gyártója bemutatta a P210 sorozatú, 2,5 hüvelykes, belső SATA III 6Gbps SSD meghajtóját, amely 128 GB és 2 TB közötti kapacitással érhető el. A Patriot P200 sorozatú SSD-t leváltó P210-et arra tervezték, hogy kiváló teljesítményt, megbízhatóságot és költséghatékonyságot nyújtson a PC-k, laptopok és játékkonzolok tárolási megoldásainak fejlesztésére. 

„A SATA alapú SSD-k a modern PC-k egyik gyorsan fogyó eszközének tekinthetők, így a megbízhatóság és a költséghatékonyság kifejezetten fontos a felhasználók számára. Ezek a szempontok jelentették a tervezési alappilléreket a mérnökeink számára a P210 projekt során.” – nyilatkozta Roger Shinmoto, a PATRIOT MEMORY alelnöke. A P210 sorozat a legjobb minőségű NAND flash memóriákkal, a legújabb SATA III vezérlővel és a legkiválóbb alkatrészekkel lett felszerelve, amelyek szigorú minőség-ellenőrzési folyamatokon mentek keresztül, hogy kiváló megbízhatóságot és nagy átviteli sebességet biztosítsanak. Akár 50K I.O.P.s teljesítményre is képes 4K igazított véletlenszerű olvasás és írás során, a szekvenciális olvasási sebessége eléri az 520MB/s-ot, míg a maximális szekvenciális írási értéke 430Mb/s-ban teljesedik ki. A P210 javítja a rendszer teljesítményét, képes felgyorsítani a szoftverek és az alkalmazások betöltési idejét, valamint gyorsabbá teszi a teljes rendszer válaszidejét a produktivitás fokozása érdekében.

A fejlett védelem érdekében a P210 beépített hőérzékelővel rendelkezik, amely megvédi a meghajtót a veszélyes hőproblémáktól, a túlmelegedéstől és teljes mértékben támogatja a S.M.A.R.T.-ot (önfigyelő, elemző és jelentéskészítő technológiát). Az SSD élettartam-figyelője felismeri és jelentést készít a meghajtó állapotáról és előre jelzi a lehetséges hardverproblémát. A P210 továbbá támogatja a TRIM parancsot is, amely lehetővé teszi a rendszer számára felismerni, melyik blokk nem használható, így növelve az SSD élettartamán.

A Patriot 3 éves garanciája mellett a P210 sorozat a piac egyik legmegbízhatóbb nagy teljesítményű és kiváló ár/érték arányú SSD-je, amely akár 2 TB kapacitással is elérhető, így ideális választást kínál a mini PC-k, a gaming számítógépek/laptopok és a játékkonzolok frissítésére egyaránt.  

Technikai tulajdonságok:

• A legújabb SATA 3 vezérlő

• 2,5 hüvelykes SATA 3, visszamenőlegesen támogatja a SATA 2-t

• Támogatja a S.M.A.R.T diagnosztikát

• Támogatja a TRIM parancsot

• Működési hőmérséklet: 0 és 70°C között

• 4K igazított véletlenszerű olvasás: akár 50K IOPs

• 4K igazított véletlenszerű írás: akár 50K IOPs

• Szekvenciális olvasás (ATTO): akár 520MB/s

• Szekvenciális írás (ATTO): akár 430MB/s

• Támogatott operációs rendszer: Windows® 7*/8.0*/8.1/10

• *Illesztőprogram telepítése szükséges lehet

Árazás:

2TB – €214.99
1TB – €112.99
512GB – €62.99
256GB – €36.99