A Synology Inc. bemutatta a következő generációs, 6-lemezes DiskStation NAS rendszerét, a DS1621+-t, amely kifejezetten nagy teljesítményű adattároláshoz és kezeléshez készült. A DS1621+ egy kompakt erőgép, amely a tartalomgyártók és a vállalkozások számára egyszerűen használható tárhelyet biztosít a nagy mennyiségű adatok tárolásához és védelméhez.

Az új DS1621+ a következőket kínálja:

  • 76%-kal gyorsabb szekvenciális írási teljesítmény: akár 1,1 GB/s1
  • 174%-kal magasabb 4 KB véletlenszerű olvasási teljesítmény: 110K IOPS1

Több, mint forradalmi

A DS1621+ a Plus sorozat messze legerősebb tagja. A négymagos AMD RyzenTM processzor a következő generációs „Zen” architektúrára épül, így a korábbinál kétszer nagyobb számítási teljesítményre képes2.

„Ügyfeleink a korábbinál jelentősebb mértékben bízzák a kritikus adataik tárolását a Synology megoldásaira, amely a vállalkozásokra és a magánszemélyekre egyaránt igaz.“ – nyilatkozta Hewitt Lee, a Synology termékmenedzsment-csoportjának igazgatója. „A DS1621+ egy sokoldalú eszköz, amellyel a tartalomgyártók és az adattároló felhasználók nem csupán gyors, megbízható és nagy kapacitású tárhelyhez jutnak, hanem leegyszerűsíthetik az IT-környezetüket is a számítógépekhez és a virtuális gépekhez elérhető biztonsági mentési megoldásokkal.”

A két M.2 2280 bővítőhely lehetővé teszi az NVMe SSD gyorsítótárazást, amely a gyakran használt adatok esetében akár 20-szoros teljesítménynövekedést is jelenthet. A DS1621+ továbbá egy 10 GbE hálózati adapterrel3 is bővíthető a gyorsabb hálózati környezet létrehozása és a többfelhasználós munkavégzés hatékonyságának növelése érdekében.

Világszínvonalú adattárolás és -védelem

Akár tartalomgyártóként vagy IT-rendszergazdaként dolgozol, vagy csak elegendő tárhelyet szeretnél találni a fájljaidnak, a DS1621+ hat (bővítőegységekkel tizenhat) rekeszének köszönhetően jelentős méretű tárkapacitást hozhatsz létre4. Az ECC memóriák támogatásának és a DiskStation Manager (DSM), operációs rendszer beépített adatintegritási funkcióinak köszönhetően pedig biztos lehetsz abban, hogy az adataid jó kezekbe kerülnek.

Belépő a nagyvállalati szintű adatvédelem világába

A DSM számos biztonsági mentési és helyreállítási megoldást kínál a leggyakrabban előforduló esetekhez. A Snapshot Replication ütemezhető helyreállítási pontokat hoz létre, így könnyedén visszavonhatod a nem kívánt szerkesztéseket és törléseket, de akár a zsarolóvírus fertőzés okozta beállított titkosítást is semlegesítheti.

A telephelyen kívüli hatékony védelem biztosítása érdekében a Synology Hyper Backup egyszerű, ütemezhető védelmi funkciókat kínál, amelyekkel a Synology NAS rendszerre, a Synology C2 felhőtárhelyre vagy más felhőszolgáltatók tárhelyére készíthetsz biztonsági mentést az adatairól.

A DS1621+ más forrásokból származó adatok védelmére is alkalmas. Az Active Backup for Business segítségével központosított mentési helyet alakíthatsz ki olyan külső infrastruktúrához, mint például számítógépekhez, virtuális gépekhez, illetve a Google G Suite- és a Microsoft 365 SaaS-megoldásokhoz.

Adatkezelés az igényeidre szabva

A Synology NAS több, mint egy egyszerű tárolóeszköz. A DSM rendszerén számtalan olyan szolgáltatás érdhető el, amelyekkel gyakorlatilag bármilyen adatkezelési feladatot végrehajthatsz.

Szeretnéd saját kézben tartani az adataid? A Synology Drive segítségével a DS1621+ egy privát felhővé alakítható, amelynek használatáért nem kell rendszeres havidíjat fizetned. Egyszerűen megoszthatod fájljaid a különböző LAN-környezetek és telephelyek között, az intelligens verziókezelésnek köszönhetően pedig a felhasználók könnyedén helyreállíthatják a régebbi fájlverziókat. Ráadásul mobileszközökre, asztali gépekre és más Synology NAS eszközökre is egyaránt telepítheted a klienst, így bárhol elérheted adataid.

Synology Moments új módszereket kínál a fényképek és a videók rendszerezésére. A gépi tanulási algoritmusok, az arcfelismerés és a geotag-információk alapján működő Moments automatikusan, személyek, helyszínek és tárgyak alapján csoportosítja a fényképeket. Az alkalmazás az együttműködést szem előtt tartva készült, így a felhasználók egyedül és közösen is szerkeszthetik a fotókat és videókat a másokkal történő megoszthatják során. A mobileszközökre készített alkalmazással könnyedén elkészítheted a mobilon tárolt fotóid és videóid biztonsági mentését is.