Az XPG, a játékosoknak, az esportolóknak és a technológia rajongóinak tervezett nagy teljesítményű termékek vezető gyártója örömmel jelenteti be az Intel-lel közösen létrehozott, 15,6 hüvelykes, nagy teljesítményű, EVO™ hitelesítéssel rendelkező vékony és könnyű ultrabook-ját, az XPG XENIA Xe-t.

Az elegáns és modern tervezésű XPG XENIA Xe prémium CNC eloxált alumínium vázzal rendelkezik, a teljes vastagsága és súlya pedig mindössze 14,9 mm és 1,65 kg. Az ultrabook a legújabb, 11. generációs Intel® Core™ i5-1135G7 vagy i7-1165G7 processzort és az Intel® Iris® Xe grafikus megoldást használja, az alacsony fogyasztású és nagy fényerejű 1080P Full HD IPS 15,6 hüvelykes kijelző pedig támogatja az érintés alapú vezérlést, emellett a megoldás az XPG saját fejlesztésű PCIe Gen4 M.2 SSD-jével rendelkezik.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk az XPG XENIA Xe-t, amely bizonyítja elkötelezettségünket a prémium és kiváló minőségű termékek gyártása mellett. Az XPG XENIA Xe megalkotásával a legújabb Intel technológiával felszerelt megoldást kínáljuk közösségünk számára.” – nyilatkozta Alex Yin, az XPG vezérigazgatója. „Ezt a rendszert azoknak a felhasználóknak terveztük, akiknek egy olyan minden az egyben megoldásra van szükségük az életmódjukhoz, amely masszív felépítéssel és elegáns megjelenéssel rendelkezik, miközben elegendő teljesítményt biztosít a mindennapi használatra, beleértve az út közbeni játékokat vagy az egyszerűbb tartalomgyártói feladatok elvégzéséz, továbbá kiváló bővíthetőséget biztosít.”

„Izgatottan vártuk, hogy együttműködhessünk az XPG csapatával, hogy közösen létrehozzuk a vállalat első könnyű és vékony laptopját, a XENIA Xe-t. A végeredmény egy prémium kivitelezésű megoldás, amely a legújabb 11. generációs Intel processzorokat és az XPG PCIe gen 4 SSD-jét használja, valamint megfelel az Intel EVO platform szabványnak is, hogy a legjobb felhasználói élményét biztosítsa – igazán lenyűgöző!” – Joel Christensen, az Intel Systems Product Group üzletág vezetője.

Intel és XPG komponensek

A 11. generációs Intel® Core™ processzorokkal és az Intel® Iris® Xe grafikus megoldással felszerelt laptop azon kevés termék közé tartozik, amely 4266 MHz-es LPDDR4x fedélzeti memóriával rendelkezik a multitasking feladatok zökkenőmentes elvégzéséhez, így felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb teljesítményt kapják. Az XPG díjnyertes PCIe Gen 4 SSD-jével kombinálva pedig – amely kétszeres sávszélességet biztosít a hagyományos PCIe Gen 3 SSD-khez képest – az XPG XENIA Xe egyaránt használható játékra és tartalomgyártásra is anélkül, hogy bármiféle kompromisszumot teremtene a minőség, a hordozhatóság és a kényelem terén.

Intel® EVO™ tanúsítvánnyal rendelkezik

A XENIA Xe-t úgy tervezték, hogy erőteljes legyen és megfeleljen az Intel EVO™ platform követelményeinek. A készülék 16 órás akkumulátor üzemidővel, gyorstöltés támogatással, azonnali felébresztéssel és Windows bejelentkezéssel, ultragyors Thunderbolt™ 4-gyel, fejlett Intel® WiFi 6 technológiával, 15,6 hüvelykes érintőképernyővel és Hi-Fi hangszórókkal, valamint Far-Field mikrofonokkal és IR webkamerával rendelkezik a lehető legjobb élmény biztosítása érdekében.

A legjobb kompromisszum

Az XPG XENIA Xe-t úgy tervezték, hogy egyensúlyt teremtsen a „kiváló minőség”, a „hordozhatóság” és a „teljesítmény” között. A 355 x 230 x 14,9 mm-es méreteinek köszönhetően az egyik legkisebb 15 hüvelykes készüléknek számít, emellett mindössze 1,65 kg súllyal és egy kiváló minőségű, masszív alumíniumvázzal rendelkezik. Az alacsony fogyasztású, mégis kiváló fényerőt biztosító, 15,6 hüvelykes kijelző keskeny, 4,9 mm-es kávával és 87%-os képernyő/váz aránnyal rendelkezik. Mindezek mellett hihetetlenül nagy kapacitású, 73,41 Whr lítium akkumulátorral lett felszerelve, amelyhez egy kompakt méretű, 65 W-os töltő társul az egyszerű hordozhatóság érdekében.