A Zalman CNPS10X Performa ST azoknak a felhasználóknak készült, akik csendes, kifinomult hűtési rendszereket keresnek, nagy hatékonysággal. A 135 mm-es ventilátor sűrű légáramot termel, mely elengedhetetlen a hatékony működéséhez és alig termel 27 dBA zajt. Kevesebb rezgést generál és lehűti az alaplap VRM részét is.

A hagyományos csapágyozással rendelkező ventilátorokhoz képest a Zalman fejlesztése hosszabb élettartamat biztosít. Élettartama 50 000 órára becsülhető, ami több mint 50%-os növekedést jelent egy átlagos processzorhűtőhöz képest. A ventilátor alumínium radiátorra van szerelve, amely a réz hőcsövekhez kapcsolódik. A 6mm-es hővezetők mindegyike közvetlenül érintkezik a CPU -val (Direct Touch Heatpipe technológia). A hűtőrendszer kialakítása nemcsak a CPU, hanem az alaplap VRM tápegységének hűtését is lehetővé teszi.

A Zalman CNPS10X Performa ST radiátor aszimmetrikus kialakítása miatt a modell tökéletes a magas RAM memóriamodulok hűtésének támogatására. A 155 mm magas hűtő elfér a midi toronytokokban is. A 860g súlyú modell a legnépszerűbb Intel és AMD processzorokat is támogatja, hatékonysága pedig lehetővé teszi a Core i9 és Ryzen 9 sorozatú processzorok hűtését is.

A Zalman CNPS10X Performa ST hűtőrendszert nagy hővezető képességű Zalman ZM-STC8 pasztával együtt értékesítik.