Klasszikus fekete szín, egyszerű vonalak, csiszolt elülső rész, fém légbeömlőkkel. Belül van hely az erős alkatrészeknek és a nyolc ventilátornak, amelyek megfelelő légáramlást biztosítanak, miközben mindezt egy átlátszó oldalpanelen keresztül lehet megcsodálni.

A Zalman S3 könnyű egy mindössze 3,7kg súlyú, kompakt midi-torony, melyet főként normál ATX alaplapokhoz terveztek. Akár 330 mm hosszú grafikus kártya is elhelyezhető benne, a CPU hűtőrendszere pedig akár 156 mm magas is lehet, a jobb légáramlás érdekében ráadásul további ventilátorokkal is bővíthető. Belül akár 8 ventilátor is elfér, a megfelelő légáramlást pedig az elülső részen elhelyezett nagy levegőbeömlők támogatják.

Alapértelmezés szerint a ház egy hátsó ventilátort tartalmaz, amely a forró levegőt elvezeti. A konstrukció maximum hét PCIe kártyával és négy meghajtóval szerelhető fel, telepítésük nem igényel szerszámokat. A belső térhez való hozzáférés gyors és egyszerű. Az akril oldalsó panelt, amely a alkatrészeket mutatja, szerszám nélkül, könnyen le lehet szerelni.

A Zalman S3 porvédő szűrőkkel is fel van szerelve, ráadásul a felső rész mágneses. Funkciója nem csak a belső védelme a portól, hanem a levegő keringésének megkönnyítése is. A kialakítás külön helyet tartalmaz a tápegység számára (max. 180 mm) és a funkcionális IO panelt a tetején, amely három USB -portot (1 x 3.0, 2 x 2.0), két audioportot, valamint külön be- és kikapcsolási gombokat tartalmaz.

A Zalman S3 már elérhető Magyarországon, méghozzá 10 000 Ft környékén.