A legnépszerűbb, vagyis a Mid-Tower kategóriába tartozó Z9 Iceberg egyszerű, egyáltalán nem hivalkodó, de mégis rendkívül praktikus és előlapi vonalvezetésének köszönhetően igazodik a modern elvárásokhoz. A különleges előlapot a gleccserek vad és határtalan vonalvezetése inspirálta, az eltolt kialakítást pedig úgy tervezték a mérnökök, hogy a lehető legtöbb szellőzést biztosítsa a hardvereknek az előlap oldalán található hálóknak köszönhetően.

A port több helyen is megszűri a ház, hiszen alul kihúzható, felül pedig mágneses porszűrőt kínál. Természetesen a megnyerő formavilággal büszkélkedő komponenseket sem rejti el az új Z9 Iceberg, hiszen átlátszó, 4mm vastag edzett üveg oldallapot kapott. A 410 x 210 x 480 mm-es mérethez 6,4kg-os súly társult, így az acéllal és üveggel operáló ház viszonylag kompakt és könnyen szállítható.

Természetesen a legnépszerűbb alaplap-méretek mindegyikét támogatja az újdonság, vagyis lehetőség van ATX, mATX és Mini-ITX alaplapok használatára is, valamint az E-ATX méret is támogatott, ami egy kellemes extra. A grafikus kártyáknak kiemelkedően nagy helyet hagytak a tervezők, hiszen 390mm hosszú csúcskártya is építhető a házba, köszönhetően a beépített VGA-tartónak és a riser kábel lefogató előkészítésnek. A processzorhűtő maximum 185mm magas lehet, a házban pedig akár 5db SSD vagy 4db HDD is elfér az alaplapi M.2-es megoldások mellett.

A megfelelő hűtésről maximum 7db ventilátor gondoskodhat, a csomagban pedig egy hátsó és egy első, 140mm-es egységet találnak a vásárlók. Előre összesen 3db, hátulra 1db, felülre pedig szintén 3db 120mm-es ventilátor tehető és természetesen a vízhűtéses opciók is támogatottak.

Az I/O panelen minden szükséges megoldást megtalálunk, még az USB 3,1 Gen2 Type-C csatlakozást is, melynek nagyon fognak örülni a tulajdonosok. Mellé persze került 4db USB-A csatlakozó is, melyből kettő a 3.0-s szabványnak megfelelő. Rajtuk kívül a szokásos mikrofon és fejhallgató páros és a vezérlőgombok helyezkednek még el ezen a területen. A Zalman Z9 Iceberg 30 000 Ft körüli áron fekete és fehér színbenmár kapható itthon.