A Zalman sokéves szakmai múltjában mindig is kulcsfontosságú volt a hatékonyság, ám manapság az igazi kérdés az, hogy miként sikerül azt a stílussal ötvözni úgy, hogy mindkét szempontból kiváló termék szülessen. A Zalman ZM-IF120 nem csupán a PC-építés rajongóinak lesz tökéletes választás, hanem azoknak a tulajdonosoknak is, akik egy kicsit több stílusra vágynak.

A Zalman ZM-IF120 egy 120 mm-es, mindössze 27mm vékony ventilátor, mely kilenc lapátból és egy FDB típusú csapágyból áll, amely akár 50 000 munkaórát is biztosít. A ventilátor fordulatszáma 1200 (±10%) fordulat/perc, 55,2 CFM hatásfokkal, 1,95 mm H2O nyomással és 21 dB(A) hangerővel. A rezgések megakadályozásának érdekében a ventilátor kerete gumi támasztékokkal van felszerelve, így a számítógép egyéb komponensei minden apró rezzenéstől védve lesznek.

A ventilátor egyedi RGB rendszerrel van felszerelve, amely biztosítja a személyre szabhatóságot és a más komponensekkel való kompatibilitást, hiszen az alaplapról vezérelhető. Az Infinity Mirror effektus különleges hatást kelt és fokozza a konfiguráció prémium jellegét, a fekete és a fehér színválaszték pedig garantálja, hogy minden konfigurációhoz megtalálható a megfelelő IF120.