A Zalman R2 első ránézésre egy klasszikus PC ház ATX Mid-Tower formátumban, mely az R1 után egy újabb klasszikus szerepet célzott meg.

A tervezők ötvözték a teljesen zárt és hálós előlapot a légáramlás és a porszűrés optimalizálása érdekében. a keret nélküli, 4mm vékony edzett üveg oldallap pedig betekintést enged az egyre jobban kidolgozott és színesített hardverekre. A ház tetején egy mágneses porvédő szűrő található, valamint egy szabványos szűrő az alján, amely megvédi a tápegységet a por felgyülemlésétől.

Az R2-es modell alapértelmezés szerint egy 120mm-es LED-es RGB Spectrum ventilátorral van felszerelve, amely a ház hátuljába van szerelve. A felhasználók további öttel (kettő a tetején és három elöl) is felszerelhetik és opcionális radiátorok számára is bőséges hely áll rendelkezésre, hiszen elől és hátul is elhelyezhetünk egyet.

A belsejében a felhasználók maximum 350mm hosszú grafikus kártyákat, 162mm magas CPU-hűtést, valamint 190mm-es tápegységet helyezhetnek el. Ami érdekes, hogy az ATX, mATX, Mini-ITX formátumú alaplapok mellett – ebben az árkategóriában szokatlanul – E-ATX méretű megoldásokat is szerelhetünk bele. A praktikus I/O panelen egy USB 3.0, két USB 2.0 és audio portokat találunk. A Zalman R2 fekete és fehér színekben érhető el itthon.