Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette, hogy a SWAFAN EX12 RGB PC-ventilátorés a SWAFAN EX12 RGB White PC-ventilátor már világszerte megvásárolható. A SWAFAN EX RGB sorozat egy igazi szenzáció a közösségi médiában, a felhasználók izgatottak az innovatív mágneses rögzítésű dizájnja miatt. mágneses rögzítés segítségével a három SWAFAN EX egyetlen 12 V-os kábellel láncba köthető (daisy chain) a kábelen és a ventilátorkereten lévő mágneses csatlakozókkal, ami rendkívül előnyös a gyors csatlakozásért és a kiváló kábelmenedzsmentért. Emellett a SWAFAN EX RGB megtartja a jellegzetes, cserélhető forgólapátos kialakítást és a szoftveres RGB-fényvezérlést is.

A SWAFAN EX RGB sorozat figyelemre méltó teljesítményt nyújt egyszerű telepítés és karbantartás mellett. A SWAFAN EX12/EX14 egy 3 ventilátoros kiszerelésben érkezik, a ventilátorok pedig gyorsan összekapcsolhatók a mágneses csatlakozókon keresztül. Mindez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy könnyedén és kifinomult beállítások nélkül csatlakoztassák a ventilátorokat. Ha a SWAFAN EX RGB-t a mágneses rögzítéssel kapcsolod össze a sok kábel helyett, több szabad hely keletkezik a gépház belsejében, valamint minimálisra csökkenti a számítógép összeszerelése során a kábelek mozgatása által okozott véletlen kihúzódásokat. A levehető csapágyas ventilátorkialakítás lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén kipattanhassák a forgólapátokat a vízzel való tisztításhoz, majd amint megszáradtak, visszaszerelhetik azokat csomagban található kenőanyag használatával (ha szükséges).

A fokozott hűtési teljesítmény és a személyre szabható világítás szintén a SWAFAN EX RGB sorozat kiemelkedő tulajdonságainak számítanak. A ventilátorok megtartják a SWAFAN sorozatra jellemző cserélhető forgólapátos kialakítást, és minden csomag 6 forgólapáttal érkezik: három előre telepített standard kialakításúval és három fordított irányúval. A ventilátorlapátok két típusának cseréjével a felhasználók személyre szabhatják a légáramlást igényeik szerint. Ezenkívül a SWAFAN EX szigorú feltételeknek felel meg, hogy garantálja a megfelelő hűtési minőséget. A SWAFAN EX standard ventilátorlapátjának statikus nyomása 2,39 mmH2O (max), légáramlása pedig 57,11 CFM (max). A fordított irányú ventilátorlapát statikus nyomása 2,02 mmH2O (max), légáramlása pedig 56,26 CFM (max). Ami az RGB-világítást illeti, minden SWAFAN EX két független LED-gyűrűvel érkezik 20 állítható LED-del, továbbá a felhasználók a TT RGB Plus 2.0 szoftverrel csodálatos, 16,8 millió színű fényhatást hozhatnak létre. Ezenkívül a SWAFAN EX képes megmutatni az RGB-világításban rejlő teljes potenciált a légáramlás irányának korlátozása nélkül.