A processzorgyártók manapság nem arról híresek, hogy a gyári hűtőiket innoválnák vagy egyáltalán igyekeznének elterjedtebbé tenni. A Zalman CNPS4X Black ésszerű alternatívát jelenthet alacsony áron.

A CNPS4X Black első pillantásra szerénynek tűnhet, de egy ízlésesen megtervezett, alumínium radiátoron alapuló hűtőrendszerrel rendelkezik, amelynek célja a pontos és hatékony légáramlás biztosítása. A termék három hőcsővel és Direct Touch Heatpipes (DTH) alappal van felszerelve, biztosítva a hatékony hőelvezetést.

A hűtőt speciális fekete bevonattal látták el, amely a gyártó állítása szerint optimális hőátadást biztosít az elektroforézis során. A termék kulcsfontosságú eleme a 92mm-es ventilátor, amelyet egyszerű kialakítása és PWM (Pulse Width Modulation) technológiája különböztet meg a kategóriatársaitól. Érdemes megjegyezni, hogy a műszaki adatok szerint a rotor mindössze 29 dB(A) zajkibocsátásra képes.

Ez az új hűtési megoldás különösen a kompakt házakban lehet kiváló, mivel mindössze 135mm magas. A Zalman CNPS4X Black különböző alaplapokkal (Intel LGA1700/1200/115X és AMD AM5/AM4/AM3) kompatibilis. A terméket olyan processzorokhoz tervezték, amelyek termikus tervezési teljesítménye (TDP) legfeljebb 150W.

A Zalman CNPS4X Black már elérhető Magyarországon, mindössze 6000 Ft környékén.