A QNAP® Systems, Inc., a számítástechnika, a hálózatépítés és a tárolás egyik vezető innovátora, hivatalosan is bemutatta a QTS 4.4.1-et. A Linux Kernel 4.14 LTS integrálása mellett a következő generációs hardverplatformok támogatására a QNAP elősegíti a NAS használhatóságát azáltal, hogy integrálja a várva várt szolgáltatásokat, beleértve a felhőalapú átjárót, amely megkönnyíti a hibrid felhőalapú tárolást és alkalmazásokat, valamint a forrás-alapú deduplikációt a mentés és a helyreállítás optimalizálása érdekében. Az operációs rendszer támogatja a Fibre Channel SAN megoldást és még sok egyéb szolgáltatást.

„Értékes felhasználói visszajelzéseket gyűjtöttünk a QTS 4.4.1 béta teszteléséből, amelyek segítettek bennünket a hivatalos verzió elkészítésében,” – mondta Ken Cheah, a QNAP termékmenedzsere, és hozzátette „A legújabb QTS frissítésben arra összpontosítottunk, hogy a felhőalapú tárolási szolgáltatásokat integráljuk, ezzel segítve a szervezeteket zökkenőmentesen kihasználhassák a felhőt a tárolás során, miközben a helyszíni adatokat és alkalmazásokat biztonságosabbá tesszük a további használati útmutatók segítségével.”

A QTS 4.4.1 legfontosabb új alkalmazásai és funkciói:

HybridMount – Fájl alapú felhőtároló átjáró
A továbbfejlesztett és átnevezett HybridMount (korábban CacheMount) integrálja a NAS eszközöket a mainstream felhőszolgáltatásokkal és lehetővé teszi az alacsony késleltetésű hozzáférést a felhőadatokhoz helyi gyorsítótárazáson keresztül. A felhasználók a sokoldalú QTS funkciókat is kihasználhatják, például fájlkezelést, szerkesztést és multimédiás alkalmazásokat a NAS-hoz kapcsolódó felhőalapú tárolás során. Alternatív megoldásként a felhasználók egyszerűen használhatják a távoli tárolási szolgáltatáshoz vagy a felhők összeillesztésére a HybridMount alkalmazás segítségével, valamint az adatok központi eléréséhez a File Station-nel.

VJBOD Cloud – Blokk alapú felhőtároló átjáró
A VJBOD Cloud lehetővé teszi a felhőobjektum-tárolás (beleértve az Amazon S3®, a Google Cloud™ és az Azure®) leképezését egy QNAP NAS-ra blokk-alapú felhő LUN-okként és felhőmennyiségekként, így biztonságos és méretezhető módszert biztosítva a helyi alkalmazásadatok biztonsági mentéséhez. A felhő-tároló telepítése a VJBOD Cloud cache motor segítségével lehetővé teszi a felhőadatokhoz való közel LAN hozzáférési sebesség elérését. A felhőben tárolt adatokat szinkronizáljuk a NAS tárolóterületével, hogy biztosítsuk a szolgáltatás folytonosságát a felhő leállása esetén.

HBS 3 bemutatja a QuDedup technológiát a mentési idő és a tárolás optimalizálása érdekébenA QuDedup technológia kiküszöböli a redundáns adatokat a forrásnál, hogy csökkentse a biztonsági mentés méretét, megtakarítva a biztonsági mentési tárhelyet, a sávszélességet és az időt. A felhasználók telepíthetik a QuDedup Extract Tool eszközt a számítógépükre, és egyszerűen visszaállíthatják a deduplikált fájlokat normál állapotukba. A HBS szintén támogatja a TCP BBR torlódásvezérlést is, hogy jelentősen javítsa az extranet adatátviteli sebességét, amikor az adatokat felhőbe menti.

QNAP NAS, mint Fiber Channel SAN megoldás
A kompatibilis Fibre Channel adapterekkel felszerelt QNAP NAS-eszközöket könnyen hozzá lehet adni a már meglévő SAN-környezethez, így nagy teljesítményű tárolást és biztonsági mentést biztosítsanak a mai adatintenzív alkalmazásokhoz, miközben lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a QNAP NAS számos előnyeit kihasználják, beleértve a pillanatfelvétel védelmet, az automatikus többszintű tárolást, SSD cashe gyorsítást és még számos egyéb alkalmazást.

QuMagie – Vadonatúj AI albumok
A QuMagie – a következő generációs Photo Station – egy korszerűsített felhasználói felületet, beépített ütemterv-görgetést, integrált AI-alapú fotószervezést és testreszabható mappafedeleket biztosít, illetve egy hatalmas keresőeszközt kínál, amely a legjobb fotókezelési és fájlmegosztási megoldást nyújtja.

Multimedia Console központosítja a multimédia alkalmazáskezelést
A Multimedia Console az összes QTS multimédiás alkalmazást egyetlen alkalmazásba egyesíti, lehetővé téve az egyszerű, központosított multimédiás alkalmazáskezelést. A felhasználók kiválaszthatják az egyes multimédiás alkalmazások forrásfájljait és beállíthatják az engedélyezési beállításokat.

A Qtier SSD RAID rétegének rugalmas kezelése
A felhasználók rugalmasan eltávolíthatnak egy SSD-t az SSD RAID-csoportból az SSD-k megváltoztatásához vagy hozzáadásához. Továbbá megváltoztathatják az SSD RAID-típusát vagy az SSD-típusát (SATA, M.2, QM2), amennyiben erre szükségük van a tárolás automatikus tiering hatékonyságának növelése érdekében.

Az önkódoló meghajtók (SED) biztosítják az adatvédelmet
A SED (például a Samsung® 860 és a 970 EVO SSD) beépített titkosítási funkciókat kínál, amelyek kiküszöbölik az extra szoftverek vagy a NAS rendszer erőforrásainak szükségességét az adatok titkosításakor.

További információ a QTS 4.4.1-ről a https://www.qnap.com/go/qts/4.4.1 oldalon.
A QTS 4.4.1 már elérhető a Letöltő központ-ban.
Ellenőrizd a QTS 4.4.1 által támogatott NAS modelleket.

Megjegyzés: A szolgáltatás jellemzői előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak.